Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Κλειστή ομάδα» κρατών που θα συντονίζει χρεοκοπίες θέλουν οι Γερμανοί

Για πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης περί της δημιουργίας ενός “κλειστού κλαμπ” κυβερνήσεων που θα επιβλέπουν την ελεγχόμενη χρεοκοπία των υπερχρεωμένων κρατών μελών της Ε.Ε. κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel”.


Όπως αναφέρεται οι κάτοχοι ομολόγων αυτών των κρατών μελών, θα αναγκαστούν να εισπράξουν μειωμένη αξία για αυτά, με τις απώλειες τους να φτάνουν στο 50% της ονομαστικής αξίας.

Το σχέδιο της Γερμανίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, περιλαμβάνει “παραίτηση” από το 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων μέσω της παράτασης της προθεσμίας εξόφλησης, την απόδοση μορφή μειωμένων τόκων ή τέλος την εξόφληση του ομολόγου σε τιμή μικρότερη από το 100% της αξίας του.

Την αξία των ομολόγων που απομένει, αναμένεται να εγγυάται μια νέα αυτόνομη Αρχή, το λεγόμενο Berliner Club,στο οποίο θα συμμετέχουν κράτη-μέλη του G20 ή μόνο της Ευρωζώνης.

Ρόλο κλειδί αναφέρεται στο "Der Spiegel" ότι θα έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τονίζεται πως πρόκειται για μετεξέλιξη του ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης ύψους 750 δις ευρώ. Όπως αναφέρει η Deutsce Welle, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου που ρωτήθηκε επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Μέρκελ επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο, χωρίς όμως να προβεί σε περαιτέρω αποκαλύψεις.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com