Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ανάληψη κρατικής ευθύνης ζητούν οι ασφαλισμένοι της «Ασπίς Πρόνοια»

Με το σκεπτικό «κάλλιο αργά παρά ποτέ» και δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει το ελληνικό κράτος, οι ασφαλισμένοι στις εταιρείες «Ασπίς Πρόνοια» και Commercial Value προτείνουν μια μακροπρόθεσμη αλλά ασφαλή λύση στο πρόβλημά τους.



Με προχθεσινή επιστολή του στον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια» ζητεί να αναλάβει το κράτος το 100% των 189.000 συμβολαίων με το σκεπτικό της «αυταπόδεικτης αστικής ευθύνης της πολιτείας λόγω πλημμελούς εποπτείας». Μέχρι στιγμής επίσημη απάντηση από το υπουργείο δεν έχει δοθεί.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κώστας Βαλαβάνης, επειδή μόνο το 30% των απαιτήσεων της εταιρείας είναι άμεσα απαιτητές, ήτοι 200 εκατομμύρια ευρώ, τα υπόλοιπα 300 εκατομμύρια που αφορούν συμβόλαια που λήγουν σε βάθος 5ετίας ή ακόμα και 15ετίας θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το κράτος.

Τα μέλη του Συλλόγου αποκλείουν τη λύση της Τράπεζας της Ελλάδας αφού, όπως λένε, πρόκειται για μη δοκιμασμένο εγχείρημα, με αμφίβολα αποτελέσματα. Οσον αφορά το νομοσχέδιο που προβλέπει την εξεύρεση αναδόχου εταιρείας, ο κ. Βαλαβάνης τόνισε πως δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει διότι τα υγιή συμβόλαια έχουν ήδη πάει σε άλλες εταιρείες και κανείς δεν πρόκειται να δεχτεί να αναλάβει τα υπόλοιπα. «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τελικά κάποια λύση σύμφωνα με αυτά που επισήμως έχουν προτείνει. Εχουν αφήσει τον κόσμο να ταλαιπωρείται επί εννέα ολόκληρους μήνες. Δεν είχε αντανακλαστικά η κυβέρνηση. Ακόμα και αν βρεθεί ανάδοχος, θα αναλάβει το ποσοστό επί του χαρτοφυλακίου που αντιστοιχεί στα αποθεματικά και το υπόλοιπο ποσοστό που μένει στον αέρα θα δοθεί από το εγγυοδοτικό ταμείο που θα δημιουργηθεί. Οπότε πάλι η κάλυψή μας θα είναι χαμηλή. Σε περίπτωση δε εκκαθάρισης των εταιρειών, θα πάρουμε μόνο το 20-30% των χρημάτων μας. Μοναδική λύση λοιπόν και λόγω ευθύνης του, το κράτος πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com