Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

ΝΔ: Απαιτείται συγκεκριμένη δράση για τη στήριξη των μικρομεσαίων

Επικρίσεις επιφύλασσε για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.


"Το πρόβλημα της ρευστότητας στην Αγορά δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ούτε και με την εξαγγελία των ίδιων προγραμμάτων συνεχώς και αδιαλείπτως. Απαιτείται συγκεκριμένη πολιτική δράση", ανέφερε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όπως εκείνου που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και στην επιβράδυνση των δανείων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.

"Μόνη απάντηση στο πρόβλημα των επιχειρήσεων μπορεί να είναι η ουσιαστική αξιοποίηση των εργαλείων, που έχει στη διάθεσή του το Δημόσιο (ΕΣΠΑ, ΤΕΜΠΜΕ, αναπτυξιακός νόμος) μαζί με την προώθηση μιας σειράς διαρθρωτικών αλλαγών, που θα απελευθερώνουν την Οικονομία από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και θα ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα", ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης.

Δήλωσε πρόθυμος εκ μέρους της Ν.Δ. να στηρίξει κάθε τέτοια πρωτοβουλία. πρόσθεσε όμως πως "δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με επικοινωνιακού χαρακτήρα μεθοδεύσεις, η αναποτελεσματικότητα των οποίων θα αποδειχτεί πολύ σύντομα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com