Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Έτοιμος και για τον «Καλλικράτη» του... κράτους, δηλώνει ο Γ. Ραγκούσης

Τη συνολική αναδόμηση του κράτους, με την αξιολόγηση όλου του δημόσιου τομέα και τη συγκέντρωση όλων των υπουργείων σε ένα ενιαίο χώρο, προαναγγέλει ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», τάσσεται κατά του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών, συντάσσεται με τον Θ. Πάγκαλο κατά της «ανεύθυνης αντιπολίτευσης» του ΚΚΕ και στηλιτεύει τη Νέα Δημοκρατία για τα οικονομικά και πολιτικά χρέη που άφησε στη χώρα.


"Το νέο επιτελικό κράτος θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα σύστημα αξιολόγησης, αλλά και επιβράβευσης των ικανών και άξιων υπαλλήλων, πάνω στους οποίους στηρίζεται το ελληνικό κράτος", αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Αποκαλύπτει πως σε "σύνολο 188 Διευθύνσεων δημόσιων υπηρεσιών διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετές με μηδέν τμήματα, δεκάδες τμήματα με μόνο έναν υπάλληλο, δεκάδες τμήματα με προϊστάμενο, αλλά χωρίς υπαλλήλους, ακόμη και δεκάδες τμήματα που δεν είχαν ούτε προϊστάμενο, ούτε υπαλλήλους".

Απορρίπτει το ενδεχόμενο διεξαγωγής διπλών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου, σημειώνοντας πως στην παρούσα φάση, η πολιτική σταθερότητα είναι απαράβατη προϋπόθεση και προαπαιτούμενο για να βγεί η χώρα από την κρίση.

"Συγκάτοικοι" όλα τα υπουργεία και οι φορείς του Δημοσίου

Τομή στις διαρθρωτικές αλλαγές του κράτους αποτελεί για τον υπουργό Εσωτερικών η "εκπόνηση μελέτης για τη μεταστέγαση όλων των υπουργείων και των φορέων του Δημόσιου Τομέα σε έναν ενιαίο χώρο".

"Το μνημόσυνο των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας"

Εξαπολύει οξύτατη επίθεση στη Ν.Δ. και στιλιτεύει την "επικοινωνιακή" τακτική Σαμαρά και την παρουσίαση δέσμης προτάσεων για την απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο. "Το μνημόνιο είναι ο λογαριασμός που δημιούργησε και άφησε απλήρωτο η Ν.Δ.", αναφέρει και προσθέτει με έμφαση: "Γι' αυτό και το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο των πολιτικών της".

"Το ΚΚΕ ακραίο και όχι ο Πάγκαλος"

Ο υπουργός Εσωτερικών παρέχει κάλυψη στις "σφοδρές λεκτικές επιθέσεις" του Θ.Πάγκαλου κατά του ΚΚΕ, καθώς δηλώνει χαρακτηριστικά: "Εκείνο που ξεπερνά τα όρια είναι όταν μικροκομματικές σκοπιμότητες υπονομεύουν συνειδητά την προσπάθεια της χώρας να βγει από την οικονομική κρίση".

Για την ενδεχόμενη συνεργασία με τον Κουβέλη στις εκλογές του Νοεμβρίου

Ταυτόχρονα ο Γιάννης Ραγκούσης "κρατά ανοιχτή" την πόρτα στον Φ. Κουβέλη και στο ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία της Αθήνας. Σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εσωτερικών αφού επισημαίνει πως δεν έχει εκδηλωθεί από τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς σχετική απόφαση, τονίζει: "Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κουβέλης έχει το σεβασμό όλων μας".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com