Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί» λένε και οι πανεπιστημιακοί

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας αποστέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) καταγγέλλοντας τη διαδικασία απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.


Οι καθηγητές Πανεπιστημίου ζητούν "να αντικατασταθεί στο έντυπο απογραφής η φράση 'Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού' από τη φράση "Μόνιμοι Υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου και Δικαστικοί Λειτουργοί".

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιστολή, η ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνει ότι η ρύθμιση αυτή "τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή θέση και δεν επιτρέπει τη δημιουργία οποιασδήποτε παρεξήγησης, αφού κατά το άρθρο 16 παρ. 6 του Συντάγματος της Ελλάδος 'οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί'".

Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΟΣΔΕΠ θα αναγκαστεί άμεσα και εντός της ημέρας να ζητήσει από τα μέλη της να απόσχουν από τη συμπλήρωση του Απογραφικού Δελτίου στην ιστοσελίδα της "Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απογραφής Μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com