Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πυρά Πρινιωτάκη κατά υπουργών της Ν.Δ. στην εξεταστική για τα ομόλογα

Τους υπουργούς της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Γ. Αλογοσκούφη, Β. Μεϊμαράκη, Π. Δούκα και Σ. Τσιτουρίδη φέρεται να κατέδειξε ο υπόδικος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις, Σοφ. Πρινιωτάκης, κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δομημένα ομόλογα.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Σοφ. Πρινιωτάκης αναφέρθηκε ονομαστικά στους Γ. Αλογοσκούφη, Β. Μεϊμαράκη και Π. Δούκα, καταλογίζοντάς του ότι μεθόδευσαν και συντόνισαν το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ. Μάλιστα, φέρεται να συμπλήρωσε δε, ότι οι τρεις πρώην υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ενήργησαν με μυστικότητα, αφού το συγκεκριμένο ομόλογο εκδόθηκε με την ένδειξη "εμπιστευτικό ΙSIN".

Όσον αφορά στον τότε υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σ. Τσιτουρίδη, ο προφυλακισμένος για την υπόθεση διευθύνων σύμβουλος φέρεται να δήλωσε ότι ήταν γνώστης της υπόθεσης, καθώς ήταν ενήμερος για τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και συνέπραξε στη διοχέτευση του ομολόγου στα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως στο ΤΕΑΔΥ.

Κατά τον επικεφαλής της «Ακρόπολις» η εταιρεία του όχι μόνο δεν επωφελήθηκε, αλλά έπεσε και θύμα διότι το ομόλογο «ήταν μη εμπορεύσιμο και δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί, επειδή υπήρξαν ειδικοί μυστικοί όροι που τους μάθαμε αργότερα».

Παράλληλα, ο κ. Πρινιωτάκης χαρακτήρισε "συνήθη" την αμοιβή των 7 εκατ. ευρώ που εισέπραξε η Ακρόπολις χρηματιστηριακή για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com