Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου : «Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επιμήκυνση του δανείου»

Έχει ξεκινήσει η συζήτηση για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αλλά όχι και του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που λήγει το 2013 διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.


Επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση, διότι όλοι βλέπουν ότι ειδικά για δύο χρόνια, το 2014-2015 ενώ το κράτος πλήρωνε 40 με 50 δις το χρόνο θα πρέπει να καλύψει 70 δις ευρώ και αυτό «είναι μία ιδιαιτερότητα του προγράμματος».

Δηλαδή για τρία χρόνια δεν υπάρχει αποπληρωμή και μετά πρέπει να καταβληθεί το ποσό σε δύο χρόνια. «Η συζήτηση λοιπόν που έχει ξεκινήσει είναι αν αυτή η περίοδος πάει λίγο παραπέρα κι αντί να είναι τρία συν δύο να πάει κάτι άλλο».

Πρόσθεσε ότι είναι μία συζήτηση η οποία θα γίνει, αλλά την κατάλληλη στιγμή ώστε να φανεί ως επιβράβευση της δουλειάς που γίνεται και όχι επειδή δεν μπορέσαμε να πιάσουμε τους στόχους, γιατί τότε θα έστελνε εντελώς λάθος μήνυμα στις αγορές.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός εκτίμησε ότι το 2010 θα «κλείσει» με ένα έλλειμμα γύρω στο 8% του ΑΕΠ αρνούμενος ότι η αναθεώρηση του ελλείμματος της Eurostat για τα έτη 2006 – 2010 θα έχει μεγάλες επιπτώσεις φέτος και υπεραμύνθηκε της δυνατότητας της χώρας να βγει στις αγορές.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com