Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Διευκρινίσεις για την ταρίφα του αεροδρομίου

Διευκρινίσεις για το νέο κόμιστρο από και προς το αεροδρόμιο δίνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


Η σχετική απόφαση του υπουργείου θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου και προβλέπει ότι για τη μονή ταρίφα, από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και για τη διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας (Δακτύλιος) και μέχρι το αεροδρόμιο, ο επιβάτης θα καταβάλει στον οδηγό 35 ευρώ. Για την ίδια διαδρομή στη διάρκεια της νύχτας (από τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 5 το πρωί) που ισχύει η διπλή ταρίφα, η αμοιβή ορίζεται στα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το εν λόγω τιμολόγιο ισχύει για ολόκληρο τον Δακτύλιο και συμπεριλαμβάνει τη χιλιομετρική αποζημίωση της διαδρομής, το δικαίωμα εκκίνησης (πτώση σημαίας), τα πρόσθετα του αεροδρομίου και των αποσκευών, τα διόδια της Αττικής Οδού, ΦΠΑ (και τη χρονοχρέωση ύψους 10,85 ευρώ ανά ώρα).

Παράλληλα, το υπουργείο επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το ταξίμετρο θα λειτουργεί κανονικά και μόνο στο τέλος και εφόσον βρίσκεται εντός της προκαθορισμένης διαδρομής, θα πληρώνεται το εν λόγω ποσό. Σε περίπτωση που ο πελάτης αλλάξει διαδρομή, τότε θα πληρώσει μόνο ότι αναγράφεται στο ταξίμετρο.

Τέλος, σημειώνει ότι για την ενημέρωση των επιβατών θα υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδες, τόσο στο χώρο του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος", όσο και σε κάθε ταξί, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com