Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σχέδιο για απολύσεις «βλέπουν» οι τραπεζοϋπάλληλοι

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) ετοιμάζουν σχέδιο νόμου που θα διευκολύνει τις απολύσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).



Στόχος της κίνησης αυτής, αναφέρει η ΟΤΟΕ, είναι η μείωση του κόστους των Τραπεζών, για να επωφεληθούν οι τραπεζίτες. Για αυτό το λόγο, υποστηρίζει, οι τράπεζες έχουν "παγώσει" τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δεν δέχονται το αίτημα περί μη απολύσεων.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση "Το σχέδιο είναι σαφές και ξεκάθαρο: εξαθλιώνουμε την ελληνική κοινωνία, δημιουργούμε συνθήκες φόβου και ανασφάλειας, συκοφαντούμε συλλήβδην το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στρέφουμε τη μία κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης, μειώνουμε το κόστος των επιχειρήσεων με δραστικές περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων αφήνοντας σχεδόν ανέπαφους τα στελέχη και τα Golden Boys, ως πρόσχημα για όλα αυτά υποσχόμαστε ανάπτυξη στο απώτερο μέλλον και εξακολουθούμε σταθερά να επικαλούμαστε το μονόδρομο του μνημονίου που έσωσε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία…".

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ οι τράπεζες "ενδιαφέρονται κυρίως για τα κέρδη τους και όχι για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των νοικοκυριών" και για αυτό το λόγο καλεί την κυβέρνηση
 
website counter
friend finderplentyoffish.com