Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Τα διόδια, το τείχος στον Έβρο και τα νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης που φέρνουν σαρωτικές αλλαγές σε φόρους και εργασία, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.


Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία: "7 + 7 αλλαγές σε φόρους-εργασία". Η Κ.Ε. αποκαλύπτει τα δύο νέα νομοσχέδια των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, με τα οποία η κυβέρνηση προχωρά σε ηλεκτρονικό φακέλωμα για ασφαλιστικές εισφορές, ακίνητα και τιμολόγια, θεσπίζει αυστηρές ποινές σε όσους χρωστούν, ενώ παράλληλα καθιερώνει δύο νέους θεσμούς διαιτησίας.

Αδέσμευτος Τύπος (του Σαββατοκύριακου): "600.000 φάκελοι εκκρεμούν στις πολεοδομίες! Και εκατοντάδες χιλιάδες στις Εφορίες"

Αποκαλύψεις: "Χρεοκοπία βλέπουν Moody's και Fitch". Το πρώτο θέμα της εφημερίδα αναφέρεται σε σενάρια επιστροφής στη δραχμή που προωθούν κερδοσκόποι και στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Επιχείρηση-σκούπα για τις συμμορίες του κέντρου". Για σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. που είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή στο κέντρο της Αθήνας με στόχο "την πάταξη συμμοριών αλλοδαπών και τον έλεγχο των παράνομων μεταναστών" κάνει λόγο η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι "το σχέδιο εκπονήθηκε από την εποχή της διακυβέρνησης της Ν.Δ. και επικαιροποιήθηκε επί των ημερών του Μ.Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πιο πρόσφατα επί Χρ.Παπουτσή".

Η Βραδυνή της Κυριακής: "Εργασιακά: Οι μεγάλες ανατροπές. Τι φέρνει το 2011 σε μισθούς και συμβάσεις". Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα νέα σχέδια της κυβέρνησης, φέρνουν "μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, εργόσημο και κάρτα εργασίας έφερε ο νέος χρόνος για τα εργασιακά δικαιώματα των απασχολουμένων..."

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Τεκμήρια-παγίδες. Συνταγή IRS στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής". Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε "νέου τύπου ελέγχους στα πρότυπα του αμερικανικού ΣΔΟΕ (IRS) και βαριά πρόστιμα, με βάση το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των συναλλαγών και της περιουσίας των φορολογουμένων (αγορές, λογαριασμοί, δίδακτρα σχολείων κλπ)"

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Αντισυνταγματική και καταστροφική η λατρεία του Ισλάμ".

Η ΕΠΟΧΗ: "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...". Το κύριο θέμα της εφημερίδας σημειώνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται "αντιμέτωπη με τον ορατό πια κίνδυνο μιας πολύμορφης απειθαρχίας και "στάσης πληρωμών". Τονίζει δε ότι "το κίνημα κατά των ληστρικών διοδίων παίρνει ήδη μαζική μορφή προκαλώντας πολύ σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης των κατασκευαστικών εταιριών και εξίσου σοβαρές ανησυχίες στις τράπεζες που τις δανειοδοτούν, αναδεικνύοντας τον ετεροβαρή χαρακτήρα των συμβάσεων παραχώρησης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Frontex: Διάτρητα τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο". Έκθεση της Frontex για τον Έβρο επικαλείται η εφημερίδα. Σύμφωνα με την Κ κάνει λόγο για "ένα πολυσύνθετο εκρηκτικό πρόβλημα στον Έβρο...με την υποσημείωση ότι οι αριθμοί αυτών που περνούν παράνομα τα ελληνικά σύνορα είναι υπερβολικά μεγάλοι για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι τοπικές αρχές".

Η ΧΩΡΑ της Κυριακής: "Ποιοι υπουργοί θέλουν εκλογές και ποιοι τις απορρίπτουν".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: "Ασύδοτο επιχειρείν". Η κυβέρνηση παραδίδει "βασικές αρμοδιότητες του κράτους, όπως είναι η αδειοδότηση των βιοτεχνικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων" σε ιδιώτες επισημαίνει η εφημερίδα. "Στην πρώτη περίπτωση, τα Επιμελητήρια, π.χ. Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΑ) ή το ΤΕΕ των οποίων οι επιχειρηματίες ή μελετητές είναι μέλη, θα ελέγχουν, θα εγκρίνουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και θα εκδίδουν άδειες ενώ ιδιώτες ελεγκτές θα πραγματοποιούν τους περιβαλλοντικούς ελέγχους", τονίζει.

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κίνημα στάσης πληρωμών από την πλειοψηφία των πολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνες εξελίξεις σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο". Ο Ριζοσπάστης κάνει λόγο για "επικίνδυνες εξελίξεις" που προδιαγράφονται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο "στο φόντο των μεγάλων ανταγωνισμών που έχουν ξεσπάσει μεταξύ διεθνικών μονοπωλίων αλλά και των κυβερνήσεων των κρατών της περιοχής, που διαπλέονται με τους ανταγωνισμούς διαφορετικών ιμπεριαλιστικών κέντρων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, για την αναζήτηση και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ".

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: "Αυτό-τρικλοποδιά οι πρόωρες εκλογές... ".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ της Κυριακής: "Ο Θάνατος του Εμποράκου". Για "δεκάδες χιλιάδες λουκέτα στον κλάδο του λιανεμπορίου" μιλά η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο το 2010, ενώ ταυτόχρονα χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε έναν από τους βασικούς τομείς που τροφοδοτούν εδώ και δεκαετίες την απασχόληση στην Ελλάδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: "Μας πετάνε από το ευρώ". "Μαύρα και άραχνα είναι τα μηνύματα που έρχονται απ`έξω. Ο κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ είναι πάνω στο τραπέζι.", σημειώνει η εφημερίδα, χαρακτηρίζοντας τους επόμενους τρεις μήνες "καθοριστικούς για το αν η απόφαση των μεγάλων και βασικά της κ.Μέρκελ θα είναι καταδικαστική για τη χώρα μας. Και όχι τόσο εξαιτίας της μη προσαρμογής μας στους όρους που επιβάλλει το Μνημόνιο".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Βασιλικό ρεβεγιόν για τον Πάγκαλο". Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλο αφορά το κύριο θέμα της εφημερίδας, που υποστηρίζει ότι ο ίδιος και η οικογένειά του διέμειναν και έκαναν ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη βασιλική σουίτα του πολυτελέστατου ξενοδοχείου "King George Palace" στην πλατεία Συντάγματος.

Real news: "Δημεύστε τις περιουσίες τους!". Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει "στη δήμευση περιουσίας πρώην υπουργών, οι οποίοι δεν δικαιολογούν το "πόθεν έσχες" τους, την ίδια στιγμή που κορυφαία μέλη της κυβέρνησης λαμβάνουν και ανακοινώνουν σειρά μέτρων, ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Big Brother στα ατομικά δικαιώματα".

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Κρας τεστ για αναδιάρθρωση και πρόωρες". "Αδύναμη να αντιμετωπίσει νέες επιθέσεις κερδοσκόπων που θα ενισχύσουν σενάρια περί χρεοκοπίας και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων" εμφανίζει η εφημερίδα την κυβέρνηση. "Πίσω από τις δήθεν αισιόδοξες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών κρύβεται κατήφεια, αλλά και ανησυχία του οικονομικού επιτελείου για εξελίξεις που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα ακόμα και στην... απολύτως διασφαλισμένη-σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο- εκταμίευση της τέταρτης δόσης των 15 δισ.ευρώ", τονίζει.

ΕΞΠΡΕΣ: "Τριπλάσια πρόστιμα για αδήλωτη εργασία". Στο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασιας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα, αναφέρεται η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι "επιχειρείται να καλυφθεί το 25% από το ποσό των 9 δισ.ευρώ που είναι οι συνολικές απώλειες των Ταμείων".

ΚΕΡΔΟΣ: "Σε μία εφορία όλοι οι μεγάλοι". Το νέο φορολογικό απασχολεί την εφημερίδα. "Η υπερ-εφορία στην οποία θα υπάγονται όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις, ο οικονομικός εισαγγελέας αποκλειστικής απασχόλησης και ο φορο-διαμεσολαβητής για την άμεση επίλυση των φορολογικών διαφορών αποτελούν μερικές από τις καινοτόμες ρυθμίσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της υιοθέτησης ενός σύγχρονου πρότυπου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης", αναφέρει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com