Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝ: Θέλουν να τιμωρήσουν τα κόμματα της Αριστεράς

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΝ, με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση του μαύρου πολιτικού χρήματος και τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής με σκοπό την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.


"Δεν ήταν η Αριστερά αυτή που επί χρόνια εξυπηρετούσε συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν έγινε η Αριστερά παραλήπτης δώρων που κατέληξαν στις τσέπες πολιτικών στελεχών και κομμάτων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στηλιτεύοντας την ισοπεδωτική, όπως τη χαρακτηρίζει, λογική του "μαζί τα φάγαμε".

Παράλληλα, αποκαλέι λαϊκισμό και υποκρισία την προσπάθεια σύνδεσης της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων με την οικονομική κρίση.

"Από τη μια προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα, αλλά και τους υπαίτιους αυτών, ενώ προσπαθούν να «τιμωρήσουν» τα κόμματα της Αριστεράς, των οποίων η λειτουργία δεν βασίζεται στις μίζες, ενώ δεν τυγχάνουν της υπερπροβολής από τα ΜΜΕ", υποστηρίζει ο ΣΥΝ.

Όσον αφορά στον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, σημειώνει ότι μπορεί να διασφαλιστεί μόνο από την ύπαρξη ενός βελτιωμένου νομοθετικού πλαισίου και ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών και υπενθυμίζει τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΝ στο παρελθόν.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com