Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Στα άκρα πολιτικοί-δικαστές για την ατιμωρησία

Διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση πολιτικών και δικαστικών λειτουργών σχετικά με το ποιος φέρει την ευθύνη για την ατιμωρησία όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα, λίγο πριν τα «αποκαλυπτήρια» των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο νόμο περί ευθύνης υπουργών.



Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υποστηρίζει πως η απόδοση ευθυνών στη Δικαιοσύνη αποτελεί "επικοινωνιακή τακτική".

"Οι ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτά [σ.σ. της ατιμωρησίας] ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν την ατιμωρησία τους", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων προσθέτει ότι οι δικαστές "δεν μπορούν να παρανομήσουν κατά την εφαρμογή του, σε διάψευση των προσδοκιών αλλά και των συνηθειών ορισμένων".

Κατηγορεί τους πολιτικούς ότι "επιφύλαξαν στον εαυτό τους το προνόμιο να έχουν και την πίτα και το μαχαίρι" και τους ζητά να κάνουν αυτοκριτική και να σταματήσουν να "στοχοποιούν" τους δικαστές "και μάλιστα στις ύποπτες ημέρες που ζούμε".

Η ανακοίνωση καταλήγει; "Ίσως έτσι να επιτύχουν, την ύστατη ώρα της απαξίωσης στα μάτια του λαού, να περισώσουν κάτι από την αξιοπιστία τους. Για να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο".

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Αθανασίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, σύμφωνα με τις οποίες ουδέποτε η Βουλή ζήτησε να ανοίξουν οι λογαριασμοί πολιτικού προσώπου.

Το απόγευμα, τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διαψεύδουν τον κ. Αθανασίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα μπήκε οριστικά στο συρτάρι το κομμάτι της υπόθεσης του Βατοπεδίου που αφορά στις ευθύνες πολιτικών προσώπων. Το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ομοφώνως ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com