Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Σε φαύλο κύκλο παγιδεύονται οι επαγγελματίες που προσπαθούν να καλύψουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) σε επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου.



Η συνομοσπονδία επισημαίνει πως στον ΟΑΕΕ έχουν συσσωρευτεί οφειλέ συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ, τονίζοντας πως "η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών δεν πληρώνουν λόγω οικονομικής αδυναμίας". Η ΓΣΕΒΕΕ επικαλείται, επίσης, έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με το οποίο κινδυνεύουν να χαθούν 300.000 θέσεις απασχόλησης εντός του 2011 και πως μία στις 5 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει τον κίνδυνο λουκέτου.

Οσον αφορά τον ΟΑΕΕ η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει:

- Το διαχωρισμό των παλαιότερων οφειλών από την τρέχουσα εισφορά του ασφαλισμένου, ώστε ο τελευταίος να μπορεί να πληρώνει τουλάχιστον την τελευταία εισφορά για να διατηρεί το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

- Επανεξέταση του τρόπου καταβολής των παλαιότερων οφειλών με 2μηνιαίες δόσεις που δεν υπερβαίνουν σε ύψος το 15% της τρέχουσας εισφοράς.

- Την καθιέρωση ειδικών ρυθμίσεων για τις "αδρανείς" επιχειρήσεις.

Σχετικά με το ΙΚΑ η συνομοσπονδία είχε προτείνει:

- Τη θέσπιση ενός συστήματος αποπληρωμής των παλαιότερων οφειλών με ένα μηχανισμό αντίστοιχο με αυτόν που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για τον ΟΑΕΕ.

- Την καθιέρωση "μπόνους" για τους εργοδότες που είναι συνεπείς προς το ΙΚΑ

 
website counter
friend finderplentyoffish.com