Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Μ. Χρυσοχοΐδης: Προτεραιότητα η νεανική επιχειρηματικότητα

Τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών έθεσε ως προτεραιότητα για τη χώρα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για το νέο αναπτυξιακό νόμο. Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία και διάλογο με τις επιχειρήσεις για να πέσουν οι τιμές.



Κάνοντας αναφορά στις προοπτικές που διανοίγονται μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, υποστήριξε ότι η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας περιλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης. «Στόχος μας είναι να πείσουμε τους νέους της χώρας, οι οποίοι είναι περίπου ένα εκατομμύριο καλά μορφωμένοι νέοι με πλούσια προσόντα, να επιχειρήσουν, να τολμήσουν, να καινοτομήσουν και να μπορέσουν έτσι να δημιουργήσουν μια νέα γενιά επιχειρηματιών στη χώρα», είπε.

Υπογράμμισε επίσης πως μια από τις βασικές προτεραιότητες που δίνει ο νέος επενδυτικός νόμος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των βιομηχανικών και μεταποιητικών μονάδων και αναφέρθηκε στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ο υπουργός υποστήριξε ότι σε λίγες μέρες -και μέσω νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή-, η κυβέρνηση θα ανοίξει διάλογο με τις επιχειρήσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com