Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Γ. Πεταλωτής: Ο Θ. Πάγκαλος εξέφρασε δικές του απόψεις

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είπε ότι ο Θ. Πάγκαλος εξέφρασε δικές του απόψεις με το δικό του τρόπο και ότι οι απόψεις της κυβέρνησης για το δημόσιο βίο και το πολιτικό σύστημα είναι γνωστές.



"Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε με το δικό του τρόπο κάποιες απόψεις, υπάρχουν όμως θεσμικά εκφρασμένες όχι μόνο οι απόψεις αλλά και η πρακτική της κυβέρνησης για το πώς βλέπει το δημόσιο τομέα, τις σχέσεις εμπιστοσύνης του κράτους με τον πολίτη", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου σχετικά με τους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και ερωτηθείς εάν έχει ενοχληθεί από αυτές ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση αν οι δηλώσεις των υπουργών και εν προκειμένω του Θ. Πάγκαλου, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση, ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι "χαρακτηρίζουν αυτόν που τις κάνει και φυσικά είναι απόψεις αυτού που τις λέει".

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση έχει θεσμικό ρόλο να εκφράζει τις απόψεις της και κυρίως έχει δοκιμαστεί πώς εννοεί και πόσο σέβεται τον δημόσιο τομέα και τον πολίτη.

Για το εάν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση "έχει αποδείξει στην πράξη πώς εννοεί το δημόσιο βίο και το πολιτικό σύστημα και όλα τα εργαλεία του, μεταξύ άλλων και και το Δημόσιο".

"Δεν ήταν δηλώσεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, ούτε ο κ. Πάγκαλος επιχείρησε να εκφράσει απόψεις της κυβέρνησης. Είπε κάποιες απόψεις, η κυβέρνηση έχει θεσμοθετημένο τρόπο να εκφράζει τις απόψεις της. Έχουμε δείξει στην πράξη πώς αντιμετωπίζουμε τους δημόσιους υπαλλήλους", σημείωσε σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση αποδοκιμάζει τον Θ. Πάγκαλο.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η χώρα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα και ότι το να συζητάμε για τέτοιου είδους θέματα, αποκρύπτοντας τα μεγάλα προβλήματα, αδικεί τη δημόσια συζήτηση και για το πολιτικό σύστημα και για την πορεία της χώρας.

Ακόμη, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με το "ρεβεγιόν" του Θ. Πάγκαλου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι έχει απαντήσει το εν λόγω ξενοδοχείο, το οποίο έχει διαφορετικούς ισχυρισμούς από εκείνους που αναφέρονται στα ρεπορτάζ.

Σχετικά με ανακοίνωση της "Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ" για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η οποία καλεί τον πρωθυπουργό "να λάβει τα απαραίτητα μέτρα γιατί οι προκλήσεις έχουν και τα όριά τους και στο τέλος συμπαρασύρουν όσους τις ανέχονται", ο Γ. Πεταλωτής ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό κόμμα που έχει θεσμοθετήσει τη διαφορετικότητα στην έκφραση των απόψεων και ότι "συνεπώς οι συζητήσεις που γίνονται εντός του ή με ανακοινώσεις είναι θέμα δημοκρατικότητας του κόμματος που κυβερνά τη χώρα".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com