Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ρεν: Ανοησίες τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, τα δημοσιεύματα περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.


Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν χαιρέτισε την επίσημη διάψευση των δημοσιευμάτων από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να εξυπηρετεί τις δανειακές ανάγκες της μετά το 2013 και τη λήξη του Μνημονίου.

Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους, που κυκλοφόρησαν χθες, απέρριψε και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Διάσωσης, Κλάους Ρέγκλινγκ. Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να προβεί σε αυτή την κίνηση.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk επισήμανε ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται να διευρυνθεί το ταμείο. "Η άποψη του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να προβεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της, οι αγορές υπερεκτίμησαν αυτό το ρίσκο" δήλωσε ο Ρέγκλινγκ .

"Αναμένουμε ότι με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα ανακτήσει την πιστοληπτική αξιοπιστία της" πρόσθεσε ο ίδιος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com