Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

«Σιωπητήριο» για το χρέος ζητάει ο Γ. Παπανδρέου

Οδηγία στα μέλη της κυβέρνησης να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στο ζήτημα του δανεισμού της χώρας έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή και τα σημερινά δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο περί σχεδίου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.


Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας ο Θ. Πάγκαλος, είχε εμφανιστεί θετικός στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνόλου του ελληνικού χρέους. Προκάλεσε την παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος την αμέσως επόμενη ημέρα δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε προσωπικές απόψεις.

"Το παραμικρό δημοσίευμα, πόσο μάλλον όταν είναι κακόβουλο ή κακόπιστο, μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα, ως χώρα. Όχι ανυπέρβλητο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζουμε τέτοια προβλήματα", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

"Κάποια πράγματα, προφανώς, δεν μπορούμε να τα σταματήσουμε και δεν θα σταματήσουν, μέχρι να αποκαταστήσουμε πλήρως την αξιοπιστία μας, και ως Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο ως χώρα, και να αποστομώσουμε όσους διακινούν σενάρια καταστροφής", εκτίμησε. Πρόσθεσε, όμως πως "υπάρχουν και άλλα, που μπορούμε να τα ελέγξουμε, καθώς οι αγορές έχουν την τάση, θα έλεγα, να προεξοφλούν κάθε τι το πιθανά αρνητικό και να αποδομούν κάθε τι που οι ίδιες θεωρούν ως θετική εξέλιξη".

"Πρέπει λοιπόν, εμείς να είμαστε προσεκτικοί, προσεκτικότατοι στο τι λέμε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα θέματα δανειοδότησής μας. Και θα ήθελα γι' αυτά, να ακολουθείτε επ’ ακριβώς ό,τι λέει ο υπουργός Οικονομικών, ή τις δικές μου δημόσιες δηλώσεις. Αλλιώς, παρότι μπορεί να είναι όλα συζητήσιμα, μπορεί να παρεξηγηθούν", υπογράμμισε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com