Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μαίνεται ο «πόλεμος» για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της ηγεσία του υπουργείου Υγείας και των νοσοκομειακών γιατρών για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για ψευδείς φήμες που κυκλοφορούν περί ελλείψεων σε νοσοκομεία, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας επέμεινε σε δήλωσή του ότι τα «νοσοκομεία έχουν στεγνώσει από υλικά κι έχουν καταρρεύσει από έλλειψη προσωπικού».



Κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Νάουσας ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις που έβγαλε το υπουργείο τις ημέρες των εορτών. "Βγάζαμε ανακοινώσεις για να καθησυχάσουμε τον κόσμο από ψευδείς φήμες ότι δεν υπάρχουν υλικά", δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

"Δεν επιτρέπεται να διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, γιατί από μόνες τους αυτές είναι νοσογόνες, προκαλούν αρρώστια, ανασφάλεια στον κόσμο" δήλωσε ο διοικητής της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής, Άρης Μουσιώνης, που συνόδευε τον υπουργό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγόρησε τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στα νοσοκομεία. "Αντί λοιπόν να παραδεχτεί τις ελλείψεις και ν΄ αναζητήσει λύση, ο κ. Λοβέρδος με επαναλαμβανόμενες παραληρηματικές δηλώσεις καταγγέλλει τους γιατρούς ως δολιοφθορείς και ο παρατρεχάμενός του κ. Μουσιώνης ανακαλύπτει γιάφκες με σύριγγες, οινόπνευμα και γάζες. Οι δύο αυτοί κύριοι ας κοιταχτούν στον καθρέφτη τους για να δουν τους πραγματικούς δολιοφθορείς του δημόσιου συστήματος υγείας και ας πάψουν αυτή την άθλια προπαγάνδα που παραπέμπει σε αυταρχικά καθεστώτα της Β. Αφρικής", ανέφερε ο Δημήτρης Βαρνάβας.

Πρόσθεσε δε, ότι "σε περίπτωση θανάτων ή σωματικής βλάβης από έλλειψη υλικών ο κ. Λοβέρδος θα έχει βαρύτατη πολιτική και ποινική ευθύνη".

Λοβέρδος: Δεν θα καταργηθεί το νοσοκομείο Νάουσας

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Νάουσας, όπου πριν ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε εξετάσεις, ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί. Ζήτησε δε από τον διοικητή του νοσοκομείου να καταθέσει προτάσεις για συνεργασία με το νοσοκομείο της Βέροιας και συγχωνεύσεις κλινικών.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com