Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η Citigroup βλέπει την Ελλάδα στο... κουρείο

Mε το αγαπημένο θέμα των ημερών, το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καταπιάνεται σε έκθεσή της η Citigroup, χαρακτηρίζοντας το αναγκαίο και τοποθετώντας το χρονικά, στο 2013.


Όπως αναφέρει, για να ληφθεί η απόφαση αυτή, θα πρέπει να εξεταστούν τα υπερ και τα κατά. Το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να γίνει σε ένα χρονικό σημείο, όπου η ανάκαμψη θα έχει επιστρέψει και θα μπορεί η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα, τύπου ότι έχει πρωτογενές πλεόνασμα και θα είναι πιο δύσκολο τότε να τις κλείσουν την πόρτα οι αγορές. Σύμφωνα με την έκθεση, το χρονικό σημείο κλειδί είναι το έτος 2013.

Εξετάζοντας το ενδεχόμενο από τη μεριά των κατόχων ομολόγων, τονίζει ότι έχουν δύο επιλογές, το να δράσουν τώρα και να συμφωνήσουν και το να περιμένουν ελπίζοντας σε βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και μείωση του χρέους χωρίς αναδιάρθρωση, ενδεχόμενο που εκτιμάται από την έκθεση ως απίθανο δεδομένου ότι καμια χώρα δεν το έχει καταφέρει.

Το "πλεονέκτημα" για τους ομολογιούχους μιας αναδιάρθρωσης τώρα, θα ήταν ότι περιορίζει τον κίνδυνο μιας ακόμα μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης που μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον. Το δια ταύτα της Citigroup είναι ότι όσο αργεί η αναδιάρθρωση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και άρα τόσο μεγαλύτερες οι ζημιές για τους κατόχους ομολόγων.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com