Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πεταλωτής: Δεν μιλάμε για οριζόντιες περικοπές μισθών

Το «πακέτο» του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος αφορά στις «μεγάλες αλλαγές» και όχι σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα αφορούν στην άρση περιορισμών στην ανταγωνιστικότητα, στην υγιή επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις και όχι σε οριζόντιες περικοπές μισθών και οριζόντιες αποφάσεις που θα πλήξουν το εισόδημα των Ελλήνων.
ΣΥΡΙΖΑ: «Κινέζικο ανέκδοτο» ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές

"Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς ακούγεται από τους εργαζόμενους ως κινέζικο ανέκδοτο", ήταν το σχόλιο του μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Στρατούλη.

"Η κυβέρνηση, αφού μετά την υπογραφή του μνημονίου μείωσε μέσα στο τελευταίο 11μηνο κατά 30-40% τους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, έρχεται τώρα με το νέο πακέτο μέτρων για το 2012-2015 και την επιβολή σ’ αυτούς ενός 'ενιαίου μισθολογίου – ποινολογίου' να μειώσει εκ νέου τις αποδοχές τους", υποστήριξε.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com