Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πλήρης στήριξη σε Ψωμιάδη από τη Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει απολύτως, δια του εκπροσώπου της, τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη. «Στηρίζουμε τον κ. Ψωμιάδη. Θεωρώ ότι με τον συγκεκριμένο νόμο που υπάρχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν μπορεί να τιμωρηθεί», δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης.



Σημείωσε ότι σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου, ενστερνιζόμενος ωστόσο την επιχειρηματολογία του Παν. Ψωμιάδη ότι τα κίνητρα του για τη μείωση του προστίμου σε πρατηριούχου, που οδήγησε στην καταδίκη του δεν ήταν ταπεινά. "Οι επιπτώσεις αυτής της ιστορίας χωλαίνουν γιατί στηρίζεται σε νόμο το -'Καλλικράτη'- που ισχύει μετά από τα όσα φέρεται να έχει κάνει ο κ. Ψωμιάδης", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ζητώντας να μην απομακρυνθεί από τη θέση του ο περιφερειάρχης.

Ο Γ. Μιχελάκης εμφανίστηκε θετικός απέναντι στο ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Παν. Ψωμιάδη ο αδελφός του, Διονύσης, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά η υποψηφιότητά του υπήρξε η αφορμή σύγκρουσης με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντ. Σαμαρά. "Το τι θα κάνει ο συνδυασμός του αυτό είναι δικό του θέμα. Ο αδερφός του πλέον είναι εκλεγμένος και μάλιστα πρώτος", είπε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής συνάντηση Ψωμιάδη-Σαμαρά, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, δεν αποτελεί είδηση.

Αναδιάρθρωση

Ερωτηθείς για τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. δήλωσε πως "η οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτεί σοβαρότητα. Σενάρια καταστροφολογίας δεν βοηθούν".

Παρόντες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν οι αναπληρωτές τομεάρχες οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Βρούτσης, οι οποίοι άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση, με αφψορμή τις συνεχιζόμενες αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και επανέλαβαν ότι το Μνημόνιο "δεν βγαίνει".
Συνάντηση Ψωμιάδη-Καρατζαφέρη

Το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, o οποίος έκανε λόγο για "πραξικόπημα".

"Τέτοιου είδους πολιτικά πραξικοπήματα δεν μπορούν να γίνονται στην εποχή μας. Δεν νομίζω ότι θα το τολμήσουν και, αν το τολμήσουν, θα το βρουν μπροστά τους", δήλωσε και ισχυρίστηκε: "οι αποφάσεις των δικαστηρίων βγαίνουν εν ονόματι του ελληνικού λαού. Ο κ. Ψωμιάδης με την εντολή του ελληνικού λαού είναι περιφερειάρχης. Προφανώς υπάρχει μία σύγχυση".

Από τη μεριά του, ο Παν. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, λέγοντας πως «η παρουσία σου σημαίνει πολλά για μένα και για τη δημοκρατία μας».


Ραγκούσης: Απαράδεκτη η στάση της ΝΔ, αστεία τα επιχειρήματα

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών τη στάση του Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα του Παν. Ψωμιάδη. Αποκάλεσε αστεία την επιχειρματολογία του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γ. Ραγκούσης ανέφερε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Παν. Ψωμιάδη περιλαμβάνεται στο δημοτικό κώδικα που ψηφίστηκε επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου και ενσωματώθηκε στον "Καλλικράτη".

Απαντώντας στο επιχείρημα ότι η ποινή αφορά στην περίοδο που ο Παν. ψωμιάδης ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης και όχι περιφερειάρχης, ο υπουργός αναφέρθηκε σε νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν διαχωρίζει θέσεις δημάρχου, νομάρχη ή περιφερειάρχη. πρόσθεσε ότι οι ποινές ακολουθούν τον καταδικασθέντα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com