Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Θ. Πάγκαλος: 180 ψήφοι για το μεσοπρόθεσμο, αλλιώς εκλογές

Την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και από τη Νέα Δημοκρατία ή από ένα ισχυρό τμήμα της ζητάει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση διέξοδος είναι οι εκλογές.



Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News", προτείνει και πάλι με την σύμπραξη της Ν.Δ. τροποποίηση του εκλογικού συστήματος, "ώστε να δώσει με μικρότερο εκλογικό ποσοστό ισχυρότερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον πρώτο, όποιος κι αν είναι αυτός που θα σχηματίσει κυβέρνηση".

Τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς "θα έπρεπε καιρό τώρα να διατηρήσει την κριτική του σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα ή την ικανότητα της κυβέρνησης, αλλά να αποδεχθεί το περιεχόμενο του Μνημονίου".

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρεται και στο ενδεχόμενο που κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τονίζοντας: "Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για κεφαλαιώδες θέμα, είναι προγραμματικό κείμενο της παρούσας κυβέρνησης. Δεν υπάρχει περιθώριο να μην ψηφίσεις το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, εάν θέλεις να λέγεσαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ".

Ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει "όχι" σε μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο "ζητούν οι κάθε είδους φασίστες και οι κάθε είδους αριστοκράτες. Αυτοί δηλαδή που θέλουν η πολιτεία να κυβερνάται από καθηγητές, διανοούμενους και άλλα τέτοια. Αυτοί είναι εχθροί της Δημοκρατίας".

"Το ΠΑΣΟΚ έχει 'πάγκο'"

Σε δεύτερη συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής", ο Θ. Πάγκαλος τονίζει σε περίπτωση ανασχηματισμού η κυβέρνηση έχει "πάγκο τεράστιο. Αυτό το είχε πάντοτε το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι σαν τον Ολυμπιακό. Έχει πάντοτε τεράστιο πάγκο". Ωστόσο, σημειώνει ότι "αυτό δεν αποκλείει να βάλεις και προσωπικότητες και να πλουτίσεις τον δημόσιο βίο με αυτόν που πιθανόν έλεγε ότι δεν είχε τη διάθεση ή τον χρόνο να πολιτευθεί γιατί τα πράγματα ήρθαν έτσι".

Διαφορετικές είναι, σε αυτή τη σύνεντευξη, οι δηλώσεις του για το θέμα της συναίνεσης και των εκλογών, καθώς σημειώνει ότι "η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τον κ. Σαμαρά να κυβερνήσει, για να χτίσει την πολιτική της. Έχει πλειοψηφία στη Βουλή, έχει πρόσφατα εκλεγεί από τον ελληνικό λαό, δεν τα πάει πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να θεωρήσει κανείς ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και μπορούμε να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση που θεωρούμε τη μόνη δυνατή".

Επισημαίνει, όμως, ότι "είναι πολύ καλύτερα για τον τόπο και για την ηρεμία αν θέλετε και τη διαθεσιμότητα του ελληνικού λαού ως παραγωγικού παράγοντα να υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων και αυτό επιδιώκει ο πρωθυπουργός".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com