Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εταιρεία παροχής φυσικού αερίου στην Ήπειρο προωθεί το ΥΠΕΚΑ

Την προώθηση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την ίδρυση της Εταιρείας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.


Στη Βουλή κατατέθηκε ειδικό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο «Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων» για την ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, που θα στηρίζεται στο σχέδιο κατασκευής του ελληνο-ιταλικού αγωγού Φυσικού Αερίου ITGI, με στόχο «να φθάσει το φυσικό αέριο σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής», όπως δήλωσε ο Γ. Μανιάτης.

«Ο αγωγός ITGI, είναι έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, που αναβαθμίζει γεωπολιτικά την Ελλάδα και συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», δήλωσε ο υφυπουργός. Πρόσθεσε ότι με το έργο επιβεβαιώνεται ότι ο αγωγός δεν θα έχει μόνο διέλευση από την περιοχή, αλλά θα είναι και αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Όσον αφορά στο τμήμα του Υποθαλάσσιου Αγωγού “Ποσειδών”, που θα ενώνει τις ακτές της Θεσπρωτίας με την Ιταλία και τις ανησυχίες της κοινωνίας για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης δήλωσε ότι το υπουργείο κατέληξε στην εγκατάσταση του σταθμού συμπίεσης στην τοποθεσία “Φλωροβούνι”.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com