Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΕΒΕΑ: «Θηλιά τα νέα μέτρα για την Ελλάδα»

Τον φόβο του ότι τα νέα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών θα «πνίξουν τη χώρα μας» εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, κατηγορώντας παράλληλα τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο για «βερμπαλισμό», ο οποίος όπως τόνισε δεν πρόκειται να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας. Κάλεσε δε, τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποτρέψουν την καταστροφή επισημαίνοντας πως αν δεν επιτευχθεί αυτό τότε το μόνο που απομένει είναι η προσφυγή στις κάλπες.




Ο κ. Μίχαλος έκανε λόγο για "τσουνάμι των νέων φόρων" που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λέγοντας ότι αυτά θα πνίξουν την χώρα μας. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σχολιάζοντας τις τελικές ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε λόγο για "βερμπαλισμό" από μέρους του υπουργού.

"Ο νέος υπουργός Οικονομικών, με τη ρητορική του ικανότητα, επιχείρησε, χθες, να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα για τα δυσβάστακτα μέτρα που επέβαλε και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια την αγορά σε βαθύτερη ύφεση και την κοινωνία στην απόλυτη φτώχεια, αλλά με ρητορισμούς και μεγαλοστομίες τα προβλήματα δεν λύνονται''.

Ακόμη είπε ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι η νέα κυβέρνηση αποτελεί αναπαλαίωση της προηγούμενης εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να αλλάξει το εκρηκτικό μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και 20 μήνες.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εκτιμά ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών ήρθε με ακόμη πιο εχθρικές διαθέσεις για τους μικρομεσαίους, από τον προκάτοχο του,και χαρακτήρισε ατύχημα για την χώρα μας το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί ότι χωρίς ανάπτυξη το δημόσιο χρέος συνεχώς θα αυξάνεται και η χώρα θα απομονώνεται από το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι.

Τέλος ο Κ. Μίχαλος πρόσθεσε ότι το ΕΒΕΑ απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και γενικότερα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αποτρέψουν, έστω και την τελευταία στιγμή την οριστική καταστροφή. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε πρέπει να γίνει μια νέα αρχή και η προσφυγή στις κάλπες είναι μονόδρομος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com