Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τα νέα μέτρα

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να πάρουμε τελικά την 5η δόση του δανείου, τον Ιούλιο.



Ν.Δ: Η συνταγή απέτυχε

Για αποτυχημένη πολιτική και είσοδο της χώρας σε μεγαλύτερη ύφεση με τα νέα μέτρα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία: "Η σημερινή ανακοίνωση της τρόικας επιβεβαιώνει ότι η συνταγή, που ήδη εφαρμόζεται, απέτυχε. Εξαιτίας αυτής της αποτυχίας χορηγείται, με νέα δέσμη μέτρων, περισσότερη δοσολογία από το ίδιο λάθος φάρμακο. Αναγνωρίζουν το πρόβλημα ρευστότητας στην Οικονομία, αλλά δεν κάνουν καμία αναφορά για την αποπληρωμή του εσωτερικού χρέους από το Δημόσιο προς τους ιδιώτες. Με το ίδιο λάθος φάρμακο, και μάλιστα με αυξημένη δοσολογία αυτή τη φορά, δεν αναζωογονείται η Οικονομία, αλλά αντίθετα μπαίνει πιο βαθιά στην ύφεση. Η αναζωογόνηση απαιτεί Επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση που μπορεί να γίνει με το σχέδιο που αναπτύξαμε στο Ζάππειο ΙΙ. Δηλαδή, με επαναδιαπραγμάτευση, προκειμένου να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την εξειδίκευση των μέτρων".

ΚΚΕ: Κυβέρνηση και τρόικα πάνε το λαό σε πιο βάρβαρα μέτρα

"Κυβέρνηση και τρόικα πάνε το λαό από τον μεγάλο εκβιασμό στον μεγαλύτερο και από τα βάρβαρα μέτρα στα ακόμα πιο βάρβαρα. Δεν επιτρέπονται πια αυταπάτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μέσα στην ΕΕ που νόμος είναι το συμφέρον των μονοπωλίων. Λαϊκή οργανωμένη απάντηση τώρα με γενική απεργία που καλεί το ΠΑΜΕ και απεγκλωβισμός από τα κόμματα και τις αυταπάτες του συστήματος", ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η τρόικα.

ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στις πλατείες

Σε μαζική συμμετοχή στις ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και σε κλιμάκωση των αγώνων καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολίτες σε ανακοίνωσή του. Τονίζει επίσης ότι τα νέα μέτρα θα βουλιάζουν την κοινωνία στην ανεργία: "Τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα, σε συνδυασμό με όσα άλλα έχουν προωθηθεί από την ψήφιση του μνημονίου μέχρι σήμερα, οδηγούν σε πλήρη κατεδάφιση τους μισθούς, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις, μετατρέπουν την εργασία των νέων σε σύγχρονη δουλεία, ανοίγουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και για σαρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η μειωμένη αγοραστική δύναμη των εργαζομένων θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού "εργαζόμενοι χωρίς λεφτά ίσον μαγαζιά χωρις δουλειά".Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες ο μόνος τρόπος που έχουν να απαντήσουν στην αντεργατική λαίλαπα είναι οι καλά σχεδιασμένοι, οργανωμένοι, κλιμακούμενοι και ενωτικοί αγώνες τους και η μαχητική και μαζική συμμετοχή τους ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που γίνονται αυτή την περίοδο στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πλατείες της χώρας".

ΣΥΝ: Νέο πιο βάρβαρο για το λαό μνημόνιο

Για ανάγκη ρήξης με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε και κοινούς αγώνες μιλάει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η τρόικα: "Η νέα συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα δεσμεύει τη χώρα σε ένα νέο ακόμα πιο βάρβαρο για το λαό μνημόνιο, που ισοδυναμεί με νέες απολύσεις και μειώσεις μισθών, συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, περικοπές κοινωνικών δαπανών και ιδιωτικοποιήσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενιών και καταστρέφει τους εργαζομένους. Χρειάζεται συνολική ρήξη με την πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και την ΕΕ, κοινοί αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που αρνούνται τη μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα".

ΔΗΜΑΡ: Τα νέα μέτρα θα γονατίσουν την ελληνική κοινωνία

Τα νέα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα θα γονατίσουν την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα στρώματα, εκτιμά η Δημοκρατική Αριστερά, σε ανακοίνωσή της που κάνει λόγο για αποτυχία επίτευξης των επιδιωκόμενων στόχων, και προαναγγέλλει συνέχεια της δανειακής σύμβασης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com