Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν, προστέθηκε σε εκείνους που επικρίνουν την ηγεσία της Ευρώπης -και ιδιαιτέρως τη γερμανική κυβέρνηση- για την αναβλητικότητα και τις εμμονές της, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit υπογράμμισε ότι "το 'κονσέρτο' των φωνών που εκφράσθηκαν δημόσια αυτές τις τελευταίες εβδομάδες -και όχι μόνο για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα- δεν συνέβαλε στο να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη όσον αφορά τη δυνατότητα να επιλυθούν τα προβλήματα".
Επέκρινε την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ, αναφέροντας ότι "Μέσα στο σημερινό περιβάλλον, η σύνδεση της χορήγησης νεάς βοήθειας με την υποχρέωση να συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας δημιουργεί περισσότερους κινδύνους απ' ό,τι ευκαιρίες για συμφωνία".
Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας δεν διαφωνεί επί της αρχής με τη συμμετοχή ιδιωτών, αναφέροντας πως "σε μια οικονομία της αγοράς όλοι όσοι δρουν πρέπει να αναλαμβάνουν τις συνέπειες των πράξεών τους".
Συμφώνησε με τις απειλές της ΕΚΤ, ότι θα σταματήσει να δέχεται ελληνικά ομόλογα σε περίπτωση πιστωτικοπυ γεγονότος. "Δεν είναι ο ρόλος μας να χρηματοδοτούμε τις αφερέγγυες τράπεζες και ακόμη λιγότερο τα κράτη [...] Η βούληση να περιορίσουμε την κρίση δεν πρέπει να μας κάνει να εγκαταλείπουμε λίγο-λίγο τις αρχές μας. Γι' αυτό πρέπει να χαράξουμε μια κόκκινη γραμμή", είπε.
Κάλεσε τα μέλη της ευρωζώνης να δείξουν επειγόντως ότι είναι ικανά να δράσουν. Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα πρέπει να επεξεργαστούν και ένα σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις της διάχυσης της κρίσης.