Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Στις 26 Νοεμβρίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα;

Οι υπουργοί οικονομικών μπορεί να μην πάρουν την απόφαση που θα ξεκλειδώνει κεφάλαια για την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, υποστηρίζει ευρωπαϊος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, καθώς αναμένεται ακόμα η πλήρης έκθεση της τρόικα για την χώρα, σε συνδυασμό με τους όρους της διάσωσης.





Οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα πάρουν την απόφαση για εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ της δόσης που έχει παγώσει από τον περασμένο Ιούνιο στην συνάντηση της 12 Νοεμβρίου, είπε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι υπουργοί περιμένουν την τελική έκθεση της τρόικα για το αποτέλεσμα των προσπαθειών που έκανε η Ελλάδα να εκπληρώσει τους όρους της συμφωνίας διάσωσης, πριν πάρουν απόφαση, συμπληρώνει. Η έκθεση δεν έχει τελειώσει ακόμα και παρότι η προκαταρτική έκθεση μπορεί να είναι έτοιμη για το eurogroup της Δευτέρας, αυτό δεν θα είναι αρκετό για να στηριχθεί μια τελική απόφαση.

Η Ελλάδα υφίσταται πίεση για να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σημειώνει το πρακτορείο και υπενθυμίζει τη σημερινή δήλωση Σόιμπλε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δω πως μπορούμε να πάρουμε απόφαση την επόμενη εβδομάδα».

Ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει πως η 26 Νοεμβρίου είναι μια πιθανή ημερομηνία για να αποφασίσουν οι υπουργοί Οικονομικών την εκταμίευση της δόσης. Ελληνας αξιωματούχος αρνήθηκε να σχολιάσει την ερώτηση αν η απόφαση για την επόμενη δόση μπορεί να ληφθεί τη Δευτέρα.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com