Συλλογή χρημάτων για "φιλανθρωπίες πετρελαίου" σε σχολεία, ηλικιωμένοι που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν πετρέλαιο, παιδιά που κυκλοφορούν με κοντά παντελονάκια επειδή δεν είναι σε θέση να αγοράσουν χειμερινό ρουχισμό.
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην αληθινή Ελλάδα κι όχι στην Ελλάδα του αρχαίου πολιτισμού ή των ηλιόλουστων νησιών σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της "El Boletin", με τον αυθεντικό τίτλο "Οι κρύες περιοχές της Ελλάδας κατηγορούν την κρίση το Δεκέμβριο: Δεν έχουν να πληρώσουν για θέρμανση".
"Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η χώρα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ούτε το κράτος με τα εκατοντάδες νησιά όπου περνούν τις θερινές τους διακοπές οι Ευρωπαίοι. Έχει επίσης πόλεις όπως η Καστοριά και η Φλώρινα και η Κοζάνη, περιοχές ορεινές, στα βόρεια σύνορα της χώρας όπου μετά τη δύση του ηλίου το θερμόμετρο κατρακυλά σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, διανύοντας τον 5ο χρόνο κρίσης, αδυνατεί αν πληρώσει για θέρμανση" αναφέρεται στο δημοσίευμα και μεταφέρει το ρεπορτάζ του γνωστού διεθνούς πρακτορείου Bloomberg.
"Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Bloomberg επισκέφτηκαν τις περιοχές αυτές και μίλησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ένας από αυτούς είναι και ο κ. Κώστας Τσιτσκος, 88 ετών, κάτοικος Καστοριάς, ορεινή περιοχή της Ελλάδας, σε απόσταση μιας ωρας από την Αλβανία", όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.
"Ο κ. Κώστας φέτος αδυνατεί να πληρώσει για πετρέλαιο γι΄αυτό και βρήκε μια εναλλακτική. Μετακόμισε στο δωμάτιο του γιού του, όπου κοιμούνται μαζί και τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα δεν βγαίνουν από αυτό για κανέναν λόγο! Η περίπτωσή μάλιστα αυτή, δεν είναι μεμονωμένη, τονίζει το δημοσίευμα και προσθέτει πως η ίδια κατάσταση δεν επικρατεί μόνο σε χωριά γερόντων αλλά ακόμη και σε πόλεις ενώ σε πολλές περιοχές συγκεντρώνονται χρήματα για να μπορέσουν να βάλουν πετρέλαιο τα σχολεία" σημειώνεται στο δημοσίευμα που παραθέτει και το περιστατικό μαθητή που εμφανίστηκε πέρσι καταχείμωνο στο σχολείο με σορτς επειδή οι γονείς του αδυνατούσαν να του αγοράσουν χειμερινά ρούχα.
"Μια εναλλακτική είναι η χρήση άλλων μορφών θέρμανσης. Γι΄αυτό άλλωστε, σύμφωνα με το Bloomberg, οι εισαγωγές ξύλου από τη Βουλγαρία αυξάνονται σε καθημερινή βάση.
Τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα από την στιγμή που έλαβε το πρώτο πακέτο διάσωσης , ύψους 110,000 εκατ. ευρώ, όταν ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου κυβερνούσε την Ελλάδα, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις προώθησαν μειώσεις μισθών κι άυξηση φορολογίας, μια εξίσωση δύσκολη να λυθεί αν αναλογιστούμε τη παράλληλη αύξηση της τιμής του πετρελαίου στη χώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για το 2012 ανήλθε σε 1266 ευρώ ανά 1.000 λίτρα ενώ στη Νέα Υόρκη η ίδια ποσότητα κοστίζει 790 ευρώ" καταλήγει το κείμενο της El Boletin.