Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ Σκάνδαλα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Κατά παραγγελία... ιατρικές συνταγές και αποστολή με courier, υπερσυνταγογράφηση και «μαϊμού» συνταγές είναι μερικές από τις παραβατικές συμπεριφορές γιατρών και φαρμακοποιών που αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΕΟΠΥΥ.





Ενδεικτικό είναι ότι μόνο τον Μάρτιο έχουν επιβληθεί κυρώσεις ύψους 500.000 ευρώ. Ειδικότερα, σε δύο φαρμακεία της Καλλιθέας και στο ιατρείο ενός ιατρού, διαπιστώθηκε παράνομη πώληση φαρμάκων προς δύο φαρμακεμπορικές επιχειρήσεις και παράνομη συνταγογράφηση. Μεταξύ άλλων, παρατηρήθηκε συνταγογράφηση σε μεγάλη έκταση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους, οι συνταγές των οποίων, στην πλειοψηφία τους, ακυρώνονταν αρκετές ημέρες αργότερα. Οι ασφαλισμένοι δεν έπασχαν από τις αναφερόμενες στις συνταγές παθήσεις και δεν είχαν επισκεφθεί, τον ιατρό, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής της μιας φαρμακαποθήκης και εξήγαγε φάρμακα στο εξωτερικό.

Σε μία ασφαλισμένη διαπιστώθηκε συνταγογράφηση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου ίδιων φαρμάκων από 7 ιατρούς. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι το βιβλιάριο είχε κλαπεί και ο κατέχων αυτό επισκεπτόταν ιατρούς και πιεστικά ζητούσε τη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων επιδεικνύοντας τις σχετικές ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων τις οποίες κατείχε. Από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι ιατρός πιστοποιημένος με τον ΕΟΠΥΥ είχε ανοίξει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, όπου ζητούσε από ασφαλισμένους την αποστολή των στοιχείων τους στην ιστοσελίδα του, ώστε ο ίδιος να τους διαβιβάζει αφού συνταγογραφούσε, με courier τη συνταγή, χωρίς εξέταση του ασφαλισμένου με φυσική του παρουσία, με αντικαταβολή αμοιβής 10 ευρώ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com