Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τι είπαν τα κόμματα για τη συμφωνία της Κύπρου

Αποθέωση της εγκληματικής πολιτικής των μνημονίων" χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων:





"Η περίπτωση της Κύπρου μας δείχνει ξεκάθαρα το πώς οι φιλικές στα μνημόνια κυβερνήσεις, όπως αυτή του ομοϊδεάτη του κ. Σαμαρά, Προέδρου της Κύπρου κ. Αναστασιάδη, υποτάσσουν άλλη μια χώρα στο κλαμπ των αδιέξοδων μνημονίων, τα οποία όχι μόνο δεν απαντούν με κοινωνικά δίκαιο τρόπο στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά αποδομούν συνολικά την Ευρώπη. Τέλος, αναρωτιόμαστε τι στάση κράτησε στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το σχέδιο για την Κύπρο και αν συμφώνησε με το κούρεμα των καταθέσεων".

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για το θέμα της Κύπρου μετά την ενημέρωση από τον Γ. Στουρνάρα, ενώ ήδη ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κριτική στον Γ. Στουρνάρα ασκεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο οποίος σε δήλωσεί του αναφέρει: "Ο κ. Στουρνάρας, αφού επέβαλε 'Σαρακοστή διαρκείας' στις ελληνικές οικογένειες, τώρα ως μέλος του Eurogoup επιτίθεται από κοινού με τους μνημονιακούς συνεταίρους του στη μαρτυρική Κύπρο, 'κουρεύοντας' αιφνιδιαστικά εν μέσω νυκτός τις αποταμιεύσεις του κυπριακού λαού".

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η καταλήστευση του Ελληνικού Κυπριακού λαού από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους είναι ένα πρωτοφανές οικονομικό έγκλημα. Η συγκυβέρνηση του Σαμαρά που βαδίζει χέρι-χέρι με τον νεοφιλελεύθερο Αναστασιάδη οδηγεί την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς με την πλήρη υποταγή της στην εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση του Eurogroup και αναφέρει μεταξύ άλλων: "Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλει η ΕΕ – ΔΝΤ – αστικές κυβερνήσεις στους λαούς και των δύο χωρών".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com