Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Google: Παραιτήθηκε ο δημιουργός του Android

Παραιτήθηκε ο Andy Rubin από επικεφαλής του Android, πιθανότατα για να αναλάβει να ¨τρέξει¨ άλλο μεγάλο προτζεκτ εντός της Google.




Tην παραίτηση του Andy Rubin, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι του Android από το 2007, ανακοίνωσε η ίδια η Google, ενώ στη θέση του, ορίστηκε ο Sundar Picahi που έως τώρα είναι senior Vice President για τον Chrome και τις εφαρμογές.

Η παραίτηση του Rubin μάλλον είναι οικειοθελής, όπως φαίνεται και από το σχετικό blogpost που ανέβασε ο Larry Page και ο οποίος μιλάει για την κυριαρχία του Android. Αλλά και ο ίδιος ο Rubin, στην επιστολή του προς τους Android Partners που δημοσιεύει η Wall Street Journal λέει πως το Android είναι αρκετά «μεγάλο» πια και το «αφήνει ήσυχος», γνωρίζοντας και για την ποιότητα δουλειάς που θα κάνει ο αντικαταστάτης τους, αλλά μιλώντας και για μία νέου είδους συνεργασία που θα έχει με την Google.

Τι θα απογίνει ο Rubin; Με βάση την επιστολή του, αλλά και το ιστορικό του στο Android, που έχει δει 750 εκατομμύρια συσκευές να έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι τώρα, μάλλον θα αναλάβει -λένε οι πληροφορίες- κάποιο «τεράστιο» Google project.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com