Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τα κινητά καταργούν πορτοφόλια και κάρτες

Στις χώρες όπου παρέχεται δυνατότητα για συναλλαγές με χρήση κινητών τηλεφώνων θα περιλαμβάνεται σύντομα και η Ελλάδα.




Χθες, η Alpha Bank και η Vodafone, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data, παρουσίασαν το Tap 'n Pay, την πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οπως έγινε γνωστό χθες, η εφαρμογή θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία για ένα διάστημα 3-6 μηνών, κατά τη διάρκεια των οποίων επιλεγμένοι καταναλωτές θα τη χρησιμοποιήσουν και στη συνέχεια η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στους πελάτες της Vodafone και της Alpha.

Το Tap 'n Pay προϋποθέτει τη χρήση ειδικής SIM κάρτας της Vodafone, στην οποία αποθηκεύεται η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa. Απαιτείται επίσης η χρήση smartphone που να υποστηρίζει την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) που χρησιμοποιείται για την ασφαλή πραγματοποίηση της συναλλαγής. Στο πιλοτικό στάδιο θα χρησιμοποιηθούν συσκευές Samsung Galaxy Mini 2 και Samsung Galaxy S3.

Συναλλαγές με το Tap 'n Pay μπορούν να γίνουν σε επιχειρήσεις με τερματικά αποδοχής καρτών που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές (contactless readers). Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 5.000 τερματικά ανέπαφων συναλλαγών στις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης, ενώ αναμένεται να φθάσουν στις 10.000 μέχρι το τέλος του 2014.

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης πρέπει να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών και η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε κλάσματα του δευτερόλεπτου με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ. Για αγορές άνω των 25 ευρώ είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης της εφαρμογής (passcode) στο κινητό του χρήστη. Ωστόσο, εάν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιεί τον κωδικό πρόσβασης ακόμη και για αγορές κάτω των 25 ευρώ.




 
website counter
friend finderplentyoffish.com