Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Καμία παράταση για τα συστήματα εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Δεν προβλέπεται επίσημα καμία περαιτέρω παράταση για τη σύνδεση των συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων πέρα τις 31 Μαρτίου. Αυτό ξεκαθαρίζει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων






Η ΓΓΠΣ με βάση την τεχνικές διαδικασίες διασφάλισης της ακεραιότητας και αυθεντικότητας των αποστελλόμενων στοιχείων, έχει θέσει προς τους κατασκευαστές/υλοποιητές λογισμικού εισροών-εκροών, περά από τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφαλείας στη διαδικασία αποστολής, καταληκτική ημερομηνία ως προς το χρόνο περάτωσης της διεπαφής αποστολής στοιχείων από τα πρατήρια προς τη ΓΓΠΣ, την 3/3/2014.

Με βάση αυτό η διασύνδεση όλων των πρατηριων της φάσης Α θα πρέπει να έχει συντελεστεί μέχρι 31/3/2014, όπου οι πρατηριούχοι θα πρέπει να αποστείλουν όλα τα στοιχεία που έχουν αποθηκευτεί τοπικά από την ημερομηνία εγκατάστασης του συστήματος και με βάση τις προβλεπόμενες, από το νόμο, ημερομηνίες.

Πέραν της ημερομηνίας της 31/3/2014, όπου τα συστήματα θα πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να έχουν διασυνδεθεί με τη ΓΓΠΣ και για τα πρατήρια που ανήκουν στις φάσεις Α (με εγκατεστημένα συστήματα τοπικά στα πρατήρια μέχρι 27/8/2013) και Β (με εγκατεστημένα συστήματα μέχρι 27/2/2014), δεν προβλέπεται επίσημα καμία περαιτέρω παράταση.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρατήρια που ανήκουν στον κύκλο εγκαταστάσεων συστήματος εισροών εκροών της φάσης Α θα έπρεπε να έχουν εγκαταστήσει το σύστημα τοπικά από 27/8/2013 διαθέτοντας και 30 ισοζύγια δοκιμαστικής λειτουργιάς.

Γίνεται επίσης αντιληπτό για τις εταιρείες/πρατήρια διανομής πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίες επίσης υποχρεούνται εγκατάστασης συστήματος εισροών εκροών στις δεξαμενές τους, ότι αντιμετωπίζουν ζητήματα διαθεσιμότητας μετρητικών διατάξεων στην αγορά, που ενδεχομένως κωλύει την πρόοδο των εγκαταστάσεων για τον τύπο αυτό 'πρατηριων'. Για τη χρηστή διαχείριση του ζητήματος είναι απαραίτητο να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα διαθεσιμότητας των διατάξεων αυτών στο εμπόριο από τους εισαγωγείς, ώστε αναλόγως των συνθηκών, να διερευνηθεί από την πολιτεία οποιοδήποτε ενδεχόμενο παράτασης για τη συγκεκριμένη μόνο κατηγορία 'πρατηριων' και μόνο για διατάξεις εισροών-εκροών που αφορούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Το κρίσιμο μήνυμα προς τους πρατηριούχους είναι ότι θα πρέπει:

να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία μητρώου Εισροών-Εκροών άμεσα και μέχρι 3/3/2014, για τις φάσεις Α και Β, ώστε να γίνει αποδέκτη ως σύννομη, η αποστολή στοιχείων από τα πρατήρια αυτά προς τη ΓΓΠΣ.

Από την εγκατάσταση της τελικής έκδοσης λογισμικού που περιλαμβάνει και τη διεπαφή αποστολής στοιχείων στη ΓΓΠΣ μέχρι 31/3/2014, οι πρατηριούχοι της φάσης Α και Β θα πρέπει να αποστέλλουν αδιάλειπτα και απρόσκοπτα όλα τα απαιτούμενα στοιχεία εισροών εκροών προς της ΓΓΠΣ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com