Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

«Τρύπα» 22.000 κενών θέσεων στα σχολεία

«Στοίχημα» αποτελεί για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η κάλυψη των κενών θέσεων δασκάλων και καθηγητών κατά τη νέα σχολική χρονιά, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 22.000 εξαιτίας των ελάχιστων διορισμών τα τελευταία χρόνια, αλλά και του «κύματος» συνταξιοδοτήσεων που συνεχίζεται και φέτος.




Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν, μέχρι στιγμής, κατατεθεί περισσότερες από 7.500 αιτήσεις για συνταξιοδότηση.

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), επισήμανε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για πρόσληψη περίπου 2.000 αναπληρωτών. Την ίδια ώρα, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών οι οποίες έχουν καθυστερήσει με ευθύνη της προηγούμενης ηγεσίας, με αποτέλεσμα φέτος να συμβεί το πρωτοφανές εκπαιδευτικοί να καταθέσουν αίτηση για απόσπαση, χωρίς να γνωρίζουν εάν θα πάρουν μετάθεση.

Στη χθεσινή συνάντηση o κ. Λοβέρδος άνοιξε «παράθυρο» για βελτιώσεις στο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που έχει προγραμματιστεί να αρχίσει από τη νέα σχολική χρονιά. Στο αίτημα της ΔΟΕ για αναστολή της αξιολόγησης και έναρξης διαλόγου για το θέμα, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Η κείμενη νομοθεσία θα είναι οδηγός μας και εάν χρειαστούν αλλαγές προς το καλύτερο αυτές θα γίνουν? Δεν ήλθαμε να ανατρέψουμε τη νομοθεσία για να σας απολύσουμε».

Αναφερόμενος στις θετικές προθέσεις του, ο υπουργός ανέφερε ότι «τις έδειξα και με τον τρόπο που τοποθετήθηκα στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης». Το ζήτημα της αξιολόγησης προκαλεί οξύτατες αντιδράσεις από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, καθώς τα αποτελέσματα της αξιολόγησης συνδέονται με τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη κάθε εκπαιδευτικού, ενώ οι δύο πλευρές αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση για το θέμα στις 30 Ιουνίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com