Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Απίστευτα πράγματα

Το τι ακούστηκε αυτές τις ημέρες σε ό,τι αφορά την κρίση λόγω του εμπάργκο από τη Ρωσία δεν λέγεται. Το κορυφαία εξ αυτών ήταν ότι άκουσον άκουσον, 3.000 φορτηγά επιστρέφουν από τη Ρωσία με αγροτικά προϊόντα. Η αλήθεια απέχει παρασάγγας.




Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών, σε ετήσια βάση περίπου 1.500 δρομολόγια γίνονται από Ελλάδα προς Ρωσία. Εφέτος ειδικά η τάση είναι ήταν λίγο καλύτερη και το πρώτο εξάμηνο είχαν πάει 800 φορτηγά. Αλλά αυτά γίνονται όταν άποψη έχουν σχετικοί και άσχετοι. Ρίχνεις έναν αριθμό και ουδείς ασχολείται αν είναι αληθές το στοιχείο ή όχι.

Μία αποτελεσματική πρόταση
Μόνιμα κλιμάκια ΣΔΟΕ - ΣΕΠΕ

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για την αύξηση των προσλήψεων σε κάποιες περιοχές, όταν γίνονται έλεγχοι από το ΣΕΠΕ. Αν μάλιστα μπορούσε κανείς να δει και τον ανά ημέρα τζίρο των επιχειρήσεων, θα διαπίστωνε με ευκολία ότι όταν βρίσκεται συνεργείο του ΣΔΟΕ στην περιοχή αυτός εκτοξεύεται. Μήπως λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα έπρεπε να εγκαθιστούσαν μόνιμα μεικτά συνεργεία σε όλες τις τουριστικές περιοχές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περίοδος; Αν το έκανε αυτό, είναι σίγουρο ότι και τα Ταμεία θα είχαν έσοδα, αλλά και το κράτος. Ίσως επίσης καλό θα ήταν, αν για παράδειγμα η τάδε επιχείρηση είχε έσοδα 100 ευρώ την περίοδο 10 Ιουλίου - 20 Ιουλίου που ήταν το ΣΔΟΕ εκεί, να μην μπορούσε να έχει λιγότερα τα επόμενα δεκαήμερα της full τουριστικής περιόδου.
Απίστευτα πράγματα

Λεφτά υπάρχουν και δεν το ξέρουμε
Ακίνητα έχουμε, αλλά μένουμε στο νοίκι

Η πληροφορία ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναζητεί ακίνητο προς ενοικίαση αντί 130.000 ευρώ τον μήνα παρακαλώ, προκαλεί αν μη τι άλλο έκπληξη. Η νέα γ.γ. Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου αναζητεί νέο ακίνητο προκειμένου να στεγαστούν οι 400 νέοι ελεγκτές που πρόκειται να προσλάβει η ΓΓΠΣ. Και εύλογα τίθεται το ερώτημα; Ένα ακίνητο του Δημοσίου δεν μπορεί να βρεθεί; Τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα το Δημόσιο είναι πλούσιο. Προς τι λοιπόν η αναζήτηση κάποιου άλλου και μάλιστα με τόσο υψηλό τίμημα σε περιόδους φτώχειας; Προφανώς και αποτελεί την εύκολη λύση, αφού είναι πιθανό να βρει κάποιο έτοιμο, ενώ του Δημοσίου θα χρειάζεται πλήρη ή μερική ανακατασκευή.
Απίστευτα πράγματα

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις
Πόσο ήταν η προσφορά;

Μία αποκρατικοποίηση που έπρεπε να γίνει εδώ και πάρα πολλούς μήνες βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα». Ο λόγος για το ιπποδρομιακό στοίχημα. Μία και μοναδική ήταν η έγκυρη προσφορά, και αυτή μάλιστα αστεία σε ό,τι αφορά το τίμημα. Και τα ευτράπελα δεν τελειώνουν εδώ. Η Intralot -η μόνη που έκανε προσφορά- διατείνεται ότι ήταν ύψους 52,6 εκατ. την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ επισήμως μιλάει για 5,25 εκατ. ευρώ. Προφανώς και το ΤΑΙΠΕΔ δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να πει ψέματα, για κάτι που εύκολα μπορεί κανείς να διαπιστώσει. Η Intralot πάλι από την πλευρά της έβγαλε μία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου και για δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Απίστευτα πράγματα

Οι τράπεζες ξανά στο προσκήνιο
Αλλαγή σκηνικού

Και ξαφνικά εγένετο φως στο Χρηματιστήριο. Κάτι η σημαντική υποχώρηση των τιμών για τις περισσότερες μετοχές, κυρίως των τραπεζών, κάτι η έκθεση της Citi και δημιούργησαν εκ νέου θετικές προσδοκίες για τις τράπεζες, που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει εκ νέου έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, κάποιοι κάνουν λόγο για τεχνική αντίδραση και περιμένουν την επιστροφή των επενδυτών από τις παραλίες προκειμένου να επανασχεδιάσουν την επενδυτική τους πολιτική. Βέβαια αυτή η αναμονή τις περισσότερες φορές δεν βγαίνει σε καλό, αφού όταν αποφασίσουν να μπουν σε ένα χαρτί ήδη έχει κάνει ένα μίνι ράλι. Κάποιες άλλες φορές πάλι, οι δεύτερες σκέψεις αποδεικνύονται σοφές. Ίδωμεν.
Απίστευτα πράγματα

Οι μειώσεις μπορούν και να περιμένουν
Κάποιοι δεν βλέπουν

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων περίπου έξι μηνών. Ωστόσο, στα πρατήρια η σημαντική αυτή αποκλιμάκωση δεν έχει φανεί παρά ελάχιστα και αυτό βέβαια εν μέρει είναι λογικό, αφού η κίνηση λόγω των διακοπών, αλλά και η αναμενόμενη επιστροφής που ξεκινά από την προσεχή Κυριακή, θα κορυφώσουν τη ζήτηση. Σου λένε οι άνθρωποι, είναι η ευκαιρία να βγάλουμε μέρος από τα χαμένα που έφερε η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, τώρα θα μειώσουμε; Λογικές σκέψεις από λογικούς ανθρώπους. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά -και εφόσον οι διεθνείς τιμές παραμένουν χαμηλά- να δούμε καμιά μείωση.

Σπάνε όλα τα ρεκόρ στον ΟΑΕΕ
Εκρηκτική κατάσταση

Στην πρώτη θέση πέρασε ο ΟΑΕΕ, ξεπερνώντας το ΙΚΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία με βάση τις οφειλές. Συγκεκριμένα τα χρέη προς όλα τα ταμεία ξεπερνούν τα 18 δισ. ευρώ. Οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ έφθασαν τα 9,1 δισ., προς το ΙΚΑ τς 8,5 δισ. (τουλάχιστον οι μισές θεωρούνται ανεπίδεκτες είσπραξης) και προς τον ΟΓΑ τα 349 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα ποσά τα 10,5 δισ. αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ, τα οποία έχουν περιέλθει στην εποπτεία του στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών σύμφωνα με την πρώτη έκθεση του ΚΕΑΟ που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Από τους 210.000 οφειλέτες που έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ οι 99.000 είναι ελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ, 85.000 προέρχονται από το ΙΚΑ και 26.000 από τον ΟΓΑ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com