Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ρύθμισεις για «κόκκινα» δάνεια και οφειλές

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης, δια του προέδρου της Κων. Μίχαλου ανέπτυξαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις και της προτάσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου, επικεντρώνοντας κυρίως στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, ενώ επισήμαιναν ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα μια ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από 25 έως 100 μηνιαίες δόσεις, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, καθώς και τη σημαντική μείωση του ΦΠΑ.



Ο κ. Τσίπρας του διαβεβαίωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την κυβέρνηση, θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές για την αποκατάσταση των φορολογικών αδικιών και τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος, με ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Τις προτάσεις του αυτές, όπως τόνισε θα τις δημοσιοποιήσει πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Ταυτόχρονα ζήτησε από τον κ. Μίχαλο και τους εκπροσώπους της Ένωσης Επιμελητηρίων μόνιμη επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου οι προτάσεις τους να συνεκτιμώνται στη χάραξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τους είπε ότι κάλεσε πρώτους τους εκπροσώπους της επιμελητηριακής κοινότητας, σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί για την πραγματική εικόνα της αγοράς και να ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις που θα βγάλουν την οικονομία και τη χώρα από την κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα το κόμμα του θα πραγματοποιήσει ειδικές εκδηλώσεις για την οικονομία, καθώς αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ τόνισε πως πρόθεσή του είναι η σύνταξη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας σε συνεργασία με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, αλλά και όσες πολιτικές δυνάμεις το επιθυμούν.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com