Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Τσίπρας στο Reuters: «Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει τις πολιτικές λιτότητας που που συμφωνήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση, αν εκλεγεί, αλλά θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές τη δυνατότητα ελάφρυνσης του χρέους, χωρίς να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ότι δέσμευσή του είναι να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά η Ευρώπη θα πρέπει να μειώσει ή να διαγράψει ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χρέους.
Είπε, επίσης, ότι τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρέπει να αποπληρωθούν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να παραταθεί η λήξη των ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
«Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για τη λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι εκτιμά πως στην αρχή η στάση των Ευρωπαίων ηγετών θα είναι «σκληρή».
Κανείς δεν ζητά νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους που βρίσκεται στην κατοχή ιδιωτών, υποστήριξε, επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θέλει μείωση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησης του χρέους κάτω από το 20% του ΑΕΠ, ενώ, όπως είπε, στόχος είναι οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί σε πρωτογενή βάση.
Σε ό,τι αφορά το χρέος και τη δανειακή σύμβαση που θα διαπραγματευθούμε: Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κάνουμε μονομερείς κινήσεις, εκτός εάν μας αναγκάσουν να κάνουμε μονομερείς κινήσεις – αν και πιστεύω ότι ουδείς θα μας εξωθήσει σε μονομερείς κινήσεις διότι κανείς δεν θα ωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη στην καρδιά της Ευρώπης», λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με τα κυβερνητικά κόμματα για αποφευχθούν οι εκλογές, δήλωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι θα επιδιώξει ευρεία συναίνεση μετά τις εκλογές.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com