Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Phablets, η νέα μόδα Από τα smartphones και τα tablets στην εποχή των Phablets!


Ίσως το τελευταίο διάστημα να ακούτε όλο και συχνότερα μια άγνωστη, καινούργια λέξη από το χώρο των gadgets και της κινητής τηλεφωνίας. Το “phablet”. Πρόκειται για μια νέα τάση της αγοράς καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες στρέφονται προς αυτό το είδος συσκευών για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες φορητής δικτύωσής τους και όχι μόνο.
Τι είναι τα phablets;





Είναι μια κατηγορία smartphones που είναι στο όριο να θεωρηθούν tablets λόγω του μεγέθους της οθόνης τους, …αλλά είναι βέβαια τηλέφωνα!
Άρα πρακτικά είναι ένας συνδυασμός που… “σκοτώνει”: Smartphone-tablets ή καλύτερα “phablets”!
Eμείς σου εξηγούμε 10 + 1 λόγους που αποδεικνύουν πως το phablet είναι μία αγορά που δεν θα μετανιώσεις. Γιατί;
1. Γιατί είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας αυτή τη στιγμή
Αυτό δεν σημαίνει πως “πάντα ό,τι πιο σύγχρονο είναι και ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί”. Για τα phablets όμως, ισχύει πως μπορούν να υποστηρίξουν όλες τις λειτουργίες που διαθέτουν τα πιο σύγχρονα smartphones και tablets της αγοράς. Οπότε…
2. Γιατί διαθέτουν εντυπωσιακά υψηλής ανάλυσης κάμερα
Μέχρι τώρα έχεις υποψιαστεί πως τα phablets είναι δύο σε ένα (smartphone και tablet). Όταν όμως δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά των φακών τους, θα συνειδητοποιήσεις πως αντικαθιστούν και τις φωτογραφικές μηχανές.
Και ναι, μπορεί όταν πας να βγάλεις φωτογραφία με το tablet να σε λένε γραφικό (ειδικά αυτοί που ξέρουν, γνωρίζουν πως τα tablets δε “φημίζονται” για τις κάμερές τους), όμως τα phablets έχουν κάμερες αντίστοιχες των smartphones!
3. Γιατί οι οθόνες τους θα σε κάνουν να ψιθυρίσεις “αποκλείεται”.
Αν δεν το δεις με τα μάτια σου δεν θα το καταλάβεις. Με αναλύσεις Full HD καταλαβαίνεις πως απλές στιγμές μετατρέπονται σε εμπειρίες και απλές λύσεις ρουτίνας – όπως ας πούμε το να δεις μία ταινία καθώς ταξιδεύεις στο πλοίο – σε στιγμές πολυτέλειας.
4. Γιατί διαθέτουν – πραγματικά – δυνατούς επεξεργαστές
Και μιλάμε μόνο για phablets που διαθέτουν Quad-core 1.3 GHz Krait 400 με RAM 1GB και 8gb rom με δυνατότητες επέκτασης. Ακόμα και πιο οικονομικές επιλογές, για λιγότερο επαγγελματική χρήση, μπορούν να ανταγωνιστούν (αν όχι να το ξεπεράσουν) οποιοδήποτε κινητό της οικονομικής εμβέλειάς τους.
5. Γιατί είναι στις ίδιες τιμές με τα απλά smartphones
Σκέψου τώρα, όλα τα παραπάνω με τιμές που αντιστοιχούν σε απλά smartphones. Ε, αυτό ακριβώς. Οι τιμές των phablets κυμαίνονται σε όλα τα επίπεδα και προσαρμόζονται σε οποιαδήποτε τσέπη!
6. Γιατί παρά το μέγεθός τους, στην πραγματικότητα εξοικονομείς χώρο
Μπορεί το μέγεθός τους να είναι μεγαλύτερο από το κοινό smartphone, αλλά σκέψου πως στο συγκεκριμένο μέγεθος, χωράς smartphone, tablet και ψηφιακή μηχανή. Όλα αυτά σε μία συσκευή, γεγονός που εξοικονομεί χώρο, όχι μόνο στην καθημερινότητά σου, αλλά και στις καθημερινές μετακινήσεις σου ή στα ταξίδια σου!
Και ναι, ΔΕΝ θα είσαι αυτός που βγαίνει έξω και αφήνει στο τραπέζι: smartphone, tablet και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, ούτε θα είσαι αυτός που έχει ξεχαστεί σε άλλη δεκαετία και κυκλοφορεί με μπανάνα (!) στη μέση για να τα χωρέσει όλα αυτά.
7. Γιατί είσαι επαγγελματίας
Κακά τα ψέματα: Αν είσαι επαγγελματίας, ξέρεις την ανάγκη που καλύπτει μία συσκευή με πρόσβαση στο internet και καλό μέγεθος οθόνης, όπου να μπορείς να πληκτρολογήσεις εύκολα μία απάντηση σε ένα mail ή να κάνεις μία “μικροδιόρθωση” σε μία παρουσίαση.
Αντιλαμβάνεσαι καλύτερα από τον καθένα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της άνεσης, του χώρου, της εξοικονόμησης χρημάτων και φυσικά της ποιότητας στην οθόνη. Άσε που επειδή είναι ακόμα καινούριο εντυπωσιάζει όταν το βλέπει κάποιος!
8. Γιατί σε γεμίζουν με ένα αίσθημα εντυπωσιασμού και υπερηφάνειας
Είναι τα φοβερά χρώματα της οθόνης; Είναι η δυνατότητα να τρέχεις άνετα και γρήγορα βαριά προγράμματα; Είναι το γεγονός πως είναι κάτι μοντέρνο ή μήπως το ότι πρόκειται για μία έξυπνη αγορά που εξοικονομεί χρήματα και χώρο για τους επαγγελματίες;
Μάλλον είναι ο συνδυασμός τους που σου δημιουργεί αυτό το αίσθημα “Κοίτα τι εντυπωσιακή αγορά έκανα σε τιμή smartphone…”!
9. Γιατί θα βρεις τις αγαπημένες σου smart εφαρμογές, αλλά θα είναι πολύ πιο εύχρηστες
Δε θα μιλήσουμε για την ποικιλία των διαθέσιμων smart εφαρμογών. Απλά θα σου κλείσουμε το μάτι και θα σε αφήσουμε να φανταστείς πόσο πιο εύχρηστες είναι σε μία λειτουργική οθόνη όπως αυτή των phablets!
10. Γιατί είναι στυλ!
Κάποιοι θα πούνε πως οι geeks είναι “της μόδας”. Εμείς θα πούμε πως το phablet, χωράει στην τσέπη, αλλά χωράει ωραιότατα και στην τσάντα “της δουλειάς” που φοράς στην πλάτη και συνδυάζεται υπέροχα με wearables. Υπέροχα όμως! Οπότε ναι, μιλάμε για ένα smart device που θα ολοκληρώσει το στυλ σου, με ένα υπέροχο και πρακτικό τρόπο!
10 + 1. Και όχι, δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την μπαταρία του
“Μα καλά, θα βλέπω ταινίες σε ανάλυση που θα ζήλευαν laptop και δεν θα έχω πρόβλημα με την μπαταρία του;”θα πεις. Σε παραπέμπουμε λοιπόν στην “power bank“, που θα σου λύσει τα χέρια, αφού θα μπορείς ανά πάσα στιγμή – όπου και αν βρίσκεσαι – να φορτίσεις το phablet, και να συνεχίσεις τις δραστηριότητες σου χωρίς να φοβάσαι/αγχώνεσαι ότι θα… ξεμείνεις!

Μελετώντας τους τύπους των εφαρμογών που χρησιμοποιούν συχνότερα οι χρήστες phablet, μπορούμε να δούμε ένα πραγματικά ξεχωριστό προφίλ που παρουσιάζουν. Η κοινωνική δικτύωση είναι μακράν η κορυφαία κατηγορία, με 53,8% του συνόλου των εμφανίσεων, ξεπερνώντας κατά πολύ την αντίστοιχη χρήση από smartphones και tablets (27,2%). Οι χρήστες phablet είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν νέα, ειδήσεις, αθλητικά και άλλες πληροφορίες, σε σχέση με τους χρήστες smartphones, ενώ υπολείπονται κατά πολύ των χρηστών tablet στη χρήση παιχνιδιών, μουσικής, βίντεο και multimedia. Σε άλλους τομείς, δεν παρατηρήσθηκε σημαντική διαφορά. Με λίγα λόγια, ενώ το προφίλ των χρηστών phablet είναι πιο κοντά με αυτό των χρηστών smartphone, δηλαδή περισσότερο κοινωνικοί, φαίνεται ότι πραγματικά πρόκειται για μια διαφορετική ομάδα με τις δικές της τάσεις, που οι χρήστες της μάλλον είναι ερωτευμένοι με το Facebook και τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία χρησιμοποιούν με διπλάσια συχνότητα από τους χρήστες smartphone. Είναι προφανές ότι τα phablet δεν αντικαθιστούν τα tablet, αφού η χρήση τους είναι πολύ διαφορετική. Είναι ξεκάθαρο ότι τα αποτελέσματα της έρευνας εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά, αφού κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των iPad ή της αγοράς tablet αν θέλετε, οφείλεται στην ανάπτυξη των phablet. Οι χρήστες των phablet χρησιμοποιούν τις συσκευές τους περισσότερο για να αναζητήσουν τον προορισμό τους στο χάρτη, για διάβασμα Mail, για να γράψουν κάτι στο φίλο τους στο Facebook, για να στείλουν μια φωτογραφία, και γενικά για να είναι κοινωνικοί.
Τι μπορείτε να κάνετε με ένα phablet;
Ό,τι κάνατε μέχρι τώρα με το smartphone σας, αλλά πολύ πιό άνετα και ξεκούραστα χάρη στη μεγάλη οθόνη. Το gaming επιτέλους είναι απόλαυση, όπως και το browsing, αφού υπάρχει άπλετος χώρος για κάθε σελίδα. Καλά, για τη θέαση ταινιών δε το συζητάμε. Επιπλέον, μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα διάφορα έγγραφα, παρουσιάσεις powerpoint, να επεργαστείτε φωτογραφίες, να κρατήσετε σημειώσεις (πολλά phablets έχουν και stylus)... τι άλλο θέλετε;
Παράλληλα, δεν έχει τα μειονεκτήματα ενός tablet, έτσι δε χρειάζεστε ξεχωριστή θήκη/τσάντα για να το μεταφέρετε, αρκεί μια τυπική θήκη σιλικόνης ή δερμάτινη. Μπορεί να χωρέσει άνετα στην τσέπη ή την τσάντα σας χωρίς πρόβλημα και έτσι κινδυνεύει αρκετά λιγότερο από ζημιές ή κλοπή. Προσθέστε και τη μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας και έχετε την πλήρη εικόνα.




 
website counter
friend finderplentyoffish.com