Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αυξημένες οι προοπτικές προσλήψεων κατά 11%

Ανάκαμψη της απασχόλησης με αυξημένες κατά 11% προοπτικές προσλήψεων εργαζομένων έως τον Ιούνιο προβλέπουν οι εργοδότες για το δεύτερο τρίμηνο του 2015.



Την πρόβλεψη κάνει αντιπροσωπευτικό δείγμα 753 εργοδοτών που συμμετείχαν στην τριμηνιαία έρευνα της Manpower καταγράφοντας τα πιο αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων των τελευταίων έξι ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2015 το 21% των εργοδοτών αναμένει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 7% μείωση και το 70% δεν αναμένει κάποια αλλαγή στον αριθμό των απασχολουμένων. Με βάση την εποχική προσαρμογή των δεδομένων, οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται αυξημένες κατά 11%, βελτιωμένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι κλάδοι
Τις ισχυρότερες προοπτικές απασχόλησης καταγράφουν οι εργοδότες των μεγάλου και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων (+16% και +15% αντίστοιχα) και λιγότερο οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (+10% και +8% αντίστοιχα). Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται σε 7 από τους 9 τομείς οικονομικής δραστηριότητας, με σημαντικότερη την αύξηση κατά 19 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα του τουρισμού. Οι εργοδότες του τομέα μεταφορών και επικοινωνιών καταγράφουν αύξηση 15 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ είναι ενισχυμένες κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των κατασκευών, του ηλεκτρισμoύ και του φυσικού αερίου - ύδρευσης. Μειωμένες κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες είναι, αντιθέτως, οι προοπτικές στους τομείς χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών σε επιχειρήσεις.

Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2015 σημαντική βελτίωση της τάξης των 17 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφεται από τους εργοδότες του τομέα τουρισμού, ενώ ενισχυμένες είναι οι προοπτικές προσλήψεων (κατά 8 και 7 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα) στους τομείς της γεωργίας και των μεταφορών και επικοινωνιών. Ωστόσο, οι εργοδότες καταγράφουν αποδυναμωμένα σχέδια προσλήψεων στο εμπόριο (- 6 ποσοστιαίες μονάδες) στον τομέα της μεταποίησης κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στον τομέα των χρηματοοικονομικών και ασφαλειών. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προθέσεις προσλήψεων ενισχύονται κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα και κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com