Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Νέα «τρύπα»: Η Ελλάδα χρωστά 140 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία του εξωτερικού

Χρέη ύψους 140 εκατ. ευρώ οφείλει η Ελλάδα σε νοσοκομεία του εξωτερικού για τη νοσηλεία ασφαλισμένων την τελευταία 20ετία!



Οι οφειλές της χώρας μας, μάλιστα, καθίστανται ληξιπρόθεσμες τον ερχόμενο Μάιο με κίνδυνο να σταματήσει η δυνατότητα νοσηλείας χωρίς την καταβολή προκαταβολής.

Ήδη Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία διεκδικούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα για Έλληνες ασφαλισμένους που έλαβαν περίθαλψη σε νοσοκομεία τους βάσει της διαδικασίας έγκρισης του ασφαλιστικού τους φορέα. Σύμφωνα πάντως με στελέχη του ΕΟΠΥΥ, αντίστοιχα ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ διεκδικεί η Ελλάδα από ασφαλιστικά ταμεία άλλων ευρωπαϊκών χωρών για νοσηλείες πολιτών τους.

Το θέμα της νοσηλείας των ασφαλισμένων στο εξωτερικό, των οφειλών και το ενδεχόμενο του συμψηφισμού τους συζητήθηκε στο υπουργείο Υγείας με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλή, ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ο Γ.Γ. του υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης, ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, εκπρόσωποι των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Στο μεταξύ, σήμερα ο υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση όλων των μελών των Επιτροπών που έχουν θητεύσει για περισσότερο από ένα έτος, ενώ παράλληλα με εντολή Υπουργού ζητήθηκε από την Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακεία για παραβιάσεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας, υποθέσεις που «λιμνάζουν» τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com