Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Αποπληθωρισμός για 24 μήνες

Αποπληθωριστικές τάσεις για 24 συνεχόμενους μήνες τον Φεβρουάριο του 2015 στην Ελλάδα, καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε σε -2,2%, έναντι -1,1% τον Ιανουάριο.



Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2015 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2015, παρουσίασε μείωση 0,6%. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές:

1. Από τις μειώσεις των δεικτών: Κατά 17,2% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων. Κατά 2,9% της ομάδας «Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων.

Κατά 0,5% της ομάδας «Υγεία», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών. Κατά 0,6% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των προσωπικών ειδών εξαιτίας των χειμερινών εκπτώσεων. Αντίθετα, στις εξής κατηγορίες σημειώθηκαν αυξήσεις: Κατά 0,8% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά. Κατά 0,8% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης. Κατά 2,1% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στη βενζίνη και της μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com