Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Eurostat: Ελληνες και Κύπριοι «πρωταθλητές»... απαισιοδοξίας στην ευρωζώνη

Ακόμη μια αρνητική «πρωτιά» κατακτά η Ελλάδα, καθώς οι Ελληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους πολίτες της ευρωζώνης, όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Ευτυχίας.



Αξιολογώντας την ευτυχία των πολιτών της ευρωζώνης σε μία κλίμακα από το 1 ως το 10, οι Ελληνες και οι Κύπριοι προσδιορίζουν την ικανοποίησή τους από τη ζωή στο 6,2.

Η κατάταξή τους είναι χαμηλότερη μόνο από την Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ίδιο επίπεδο με την επίσης μνημονιακή Πορτογαλία και την Ουγγαρία.

Οσο για τους πιο ευτυχισμένους, αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Σκανδιναβούς, καθώς Φινλανδία, Σουηδία και Δανία με βαθμολογία «8» (ενώ και οι εκτος ΕΕ Νορβηγία και Ισλανδία πέτυχαν αξιοζήλευτη βαθμολογία με 7,9).

Οσον αφορά στους πιο... δυστυχισμένους Ελληνες, αποδεικνύεται ότι δεν είναι άλλοι από τους συνταξιούχους. Η ικανοποίηση στις ηλικίες 65-74 αγγίζει μόλις το 5,9, ενώ στους άνω των 75 ακόμη χαμηλότερα, στο 5,5.

Πιο ευτυχείς εμφανίζονται οι νέοι μέχρι 24 ετών (με 7) και κάπου στην μέση οι λεγόμενες «παραγωγικές» ηλικίες: από 25-34 βρίσκονται στο 6,4, στις ηλικίες 35-49 στο 6,3, ενώ προς στο τέλος του εργασιακού βίου, από τα 50 ως τα 64, στο 6.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com