Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ O ΣΟΙΜΠΛΕ

Μη νομίζετε ότι όλα είναι καλά και ήρεμα για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Έχει και αυτός τα δικά του προβλήματα, πολιτικά και όχι οικονομικά επί του παρόντος.



Πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι επί έξι και πλέον ώρες προσπαθούσε να πείσει τους βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος και να κάμψει τις αντιρρήσεις όλων εκείνων που είχαν σοβαρές ενστάσεις. Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, μάλλον τα κατάφερε. Και μπορεί να φαίνεται ειρωνικό το παραπάνω σχόλιο, ωστόσο ας το λάβουν σοβαρά υπόψη κάποιοι όταν προβάλλουν αιτήματα που έχουν να κάνουν με άλλα κοινοβούλια και πολίτες άλλων χωρών.

Και η η Αγγ. Νικολούλη ψάχνει για τον ΦΠΑ
Δημιουργική ασάφεια

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατά η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών την κατηγορία προϊόντων στα οποία θα αυξηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ. Ο Γ. Βαρουφάκης, βέβαια, μιλάει για ένα προϊόν ήσσονος σημασίας που δεν θα επιβαρύνει τους καταναλωτές. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα αν πρόκειται για ένα προϊόν και όχι για κατηγορία, προς τι η τόση μεγάλη φασαρία και για ποιο λόγο γίνεται αυτή η αύξηση. Απάντηση μάλλον δεν θα πάρουμε στο άμεσο μέλλον. Προφανώς η έννοια της δημιουργικής ασάφειας που εσχάτως προστέθηκε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, θα αποτελέσει στο εξής ιδεολογικό προσανατολισμό για το κυβερνών κόμμα. Εκτός και αν τους προλάβει η Αγγελική Νικολούλη και δώσει πρώτη την απάντηση.
«Μασάζ» επί έξι ώρες

Τόσες εμφανίσεις στην ΤV ούτε η Ελένη Λουκά
Eσπασε όλα τα ρεκόρ

Αυτό που συμβαίνει με τον υπουργό Οικονομικών Γιάν(ν)η Βαρουφάκη δεν έχει προηγούμενο. Έχει δώσει συνέντευξη σχεδόν σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και αφού ολοκλήρωσε τη διεθνή του καριέρα, άρχισε να παίρνει με τη σειρά τα ελληνικά ΜΜΕ. Την αρχή την έκανε χθες και από ό,τι μαθαίνουμε υπάρχει και νέα συνέντευξη σήμερα το πρωί. Το μόνο που δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί είναι αν μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στα εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ, θα δώσει συνεντεύξεις και στα τοπικής. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι με την ολοκλήρωση αυτής της περιοδείας θα ασχοληθεί λίγο και με το υπουργείο του, που όπως αποκάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ένα μήνα έχει υπογράψει μόλις μία απόφαση.
«Μασάζ» επί έξι ώρες

Ζοφερά μηνύματα από το εμπόριο
Οι εκλογές έφεραν κατήφεια

Αρνητικά είναι τα μηνύματα από τον χώρο του εμπορίου. Τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις παρουσίασαν πτώση, έστω και αν αυτή είναι περιορισμένη. Αν δει μάλιστα κάποιος το γράφημα με τις αυξομειώσεις στις πωλήσεις των εμπορικών καταστημάτων, θα διαπιστώσει ότι είναι περίπου ταυτόσημο με τη γενικότερη πορεία της οικονομίας. Η ανάκαμψη ξεκίνησε τον Ιούνιο και ανακόπηκε τον Νοέμβριο, μήνα κατά τον οποίο άρχισαν τα σύννεφα να μαζεύονται και πάλι πάνω από την οικονομία. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι οι επιπτώσεις στην πορεία του ΑΕΠ να μην είναι ανάλογες και οι επόμενοι μήνες να είναι καλύτεροι. Ειδικά για τον Φεβρουάριο οι ενδείξεις δεν είναι ιδιαίτερα θετικές.

Ιδιότυπος πόλεμος στην κινητή τηλεφωνία
«Μάχη» για την πρωτιά

Αν προσέξει κανείς, θα διαπιστώσει ότι δύο από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο τηλεοπτικό «πόλεμο» για το ποια έφερε πρώτη στην Ελλάδα μία συγκεκριμένη υπηρεσία. Όταν το βλέπει ο τηλεθεατής θα αναρωτιέται ποιος έχει δίκιο. Κάποιος εκ των δύο σίγουρα θα έχει το δίκιο με το μέρος του και κάποιος άδικο. Δεν αποκλείεται πάντως στο «παιχνίδι» των εντυπώσεων να μπει και η τρίτη εταιρεία και να πει «όχι εμείς την φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα». Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου που μάλλον ελάχιστη σημασία έχει για τον τελικό χρήστη, ο οποίος το μόνο που ζητά είναι αυτό που αγοράζει να δουλεύει σωστά.

Τον ΕΝΦΙΑ πολλοί εμίσησαν...
Κάποιοι φόροι ήρθαν για να μείνουν...

Κανένας φόρος δεν έχει «διαφημιστεί» τόσο πολύ όσο ο ΕΝΦΙΑ. Η προηγούμενη κυβέρνηση ασχολήθηκε μαζί του για πάνω από έναν χρόνο και τελικά ο συγκεκριμένος φόρος την έστειλε στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας. Η παρούσα κυβέρνηση ασχολείται μαζί του το ίδιο χρονικό διάστημα και κάτι παραπάνω. Τον έχει καταργήσει στα λόγια ουκ ολίγες φορές. Τον χαρακτηρίζουν άδικο, βάρβαρο και τον «στολίζουν» και με άλλα κοσμητικά επίθετα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, μπορεί να διατηρηθεί με οριακές αλλαγές και φέτος, αφού τα χρονικά περιθώρια για αλλαγή του είναι μικρά και η ανάγκη για έσοδα επιτακτική. Οπότε, καλό θα είναι κάποιοι να μαθαίνουν από το παρελθόν και να βλέπουν τι έπαθαν όσοι καταπιάστηκαν με τον... ΕΝΦΙΑ.

Μόνο αγγελία δεν έχουν βάλει
Δυστοκία για την Εθνική

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι αποτελεί κάτι σαν παράδοση να αλλάζει άμεσα ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, μέχρι σήμερα -και παρά τις προσπάθειες- δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα. Το άσχημο είναι ότι ουσιαστικά στην τράπεζα δεν υπάρχει διοίκηση, αφού ο Αλ. Τουρκολιάς δεν μπορεί -και ορθώς- να λάβει κάποια ουσιαστική απόφαση και αρκείται μόνο στις αποφάσεις διαδικαστικού χαρακτήρα. Πάντως, κάτι πρέπει να γίνει άμεσα και εν ανάγκη ας βάλουν και μία αγγελία. Τόση ανεργία υπάρχει, κάποιος θα βρεθεί στο τέλος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com