Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο ΖΥΘΟΣ πήγε VOREIA Και παρουσίασε Τη νέα ξανθιά & τη μελαχρινή από τις Σέρρες

Ταξίδι στην άκρη της γης ξεκινούν δύο νέες μπύρες από τη Μικροζυθοποιία Σερρών & Β Ελλάδας "Siris MicroBrewery".



Σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της μοναδικής ελληνικής γεύσης από τη Βόρεια Ελλάδα οι δύο νέες συνταγές της VOREIA Stout και Wit παρουσιάστηκαν στο ΖΥΘΟ ΝΤΟΡΕ με φόντο το Λευκό Πύργο, συνοδευμένες από συνταγές ελληνικής παραδοσιακής σαρακοστιανής κουζίνας που δημιούργησε η Δέσποινα Μαυρομμάτη .

Πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, μπυρόφιλοι αλλά και θαμώνες του ΖΥΘΟΥ, δοκίμασαν ξανθιά και μελαχρινή και από τις δύο, τις ήθελαν «και τις δυο»
Όπως εξήγησε Γιάννης Μαρμαρέλλης Διευθύνων Σύμβουλος της Μικροζυθοποιίας Σερρών & Β Ελλάδας "Siris MicroBrewery" η απαστερίωτη, αφιλτράριστη και εξαιρετικά καβουρδισμένη σοκολατένια μαύρη Ale, η Voreia Stout, είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού έξι διαφορετικών βυνών κριθαριού και της προσθήκης ατόφιου ελληνικού κριθαριού. Η γεύση της, πλούσια και ιδιαίτερα εντυπωσιακή, γλυκιά και κρεμώδης στην αρχή, με μια ελαφριά οξύτητα από τη σοκολάτα, τον καφέ και την καραμέλα που έρχονται στο προσκήνιο, αφήνει στην επίγευση μια bitter σοκολάτα συνδυασμένη με ποικίλα καβουρδισμένα αρώματα μακεδονικής γης. Για όσους αγαπούν τη δροσερή γεύση της Weiss -και πραγματικά είναι πολλοί αυτοί- στο...σώμα της ξανθιάς Voreia Wit εκφράζονται ολοκληρωμένα οι ελληνικές γεύσεις (κόλιανδρος, πορτοκάλι, βότανα) με τα αρώματα της βανίλιας και τις καραμέλας που προέρχονται από τις βύνες.

Και το Χόλυγουντ θα πιεί VOREIA

"Ξεκινάμε τις εξαγωγές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και στην Αυστραλία, ενώ στόχος μας είναι η Βόρεια Ευρώπη και η Νότια Αμερική. Ήδη εξάγουμε στην Κεντρική Ευρώπη και τα μηνύματα είναι πολύ παραπάνω από ενθαρρυντικά. Θέλουμε να ενταχθούμε στις ξένες τοπικές αγορές ως ελληνικό προϊόν " εξήγησε ο Γιάννης Μαρμαρέλλης. Από τον Απρίλιο του 2014 που έγινε η πρώτη παραγωγή 30.000 φιαλών της Voreia Pilsner και Voreia IPA μέχρι σήμερα που προστέθηκαν η Stout και η Wit, η παραγωγή υπερδιπλασιάστηκε φτάνοντας τα 70.000 μπουκάλια.

Η Voreia, η μοναδική μικροζυθοποιία της Μακεδονίας ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της παραγωγής φρέκιας απαστερίωτης μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών με τη χρήση αποκλειστικά αγνών υλικό και με άξονα όχι τη μαζικότητα αλλά τη μικρή παραγωγή. Με τον τρόπο αυτό παράγει και προσφέρει μπύρες υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας.

Το νέο με-Νού του ΖΥΘΟΥ

Από το νέο Με-Νού του ΖΥΘΟΥ-αφιέρωμα στα 25 χρόνια ΖΥΘΟΣ-που θα ενθουσιάσει τους fan των παραδοσιακών, εμπνευσμένων γεύσεων, παρουσιάστηκαν μερικές σαρακοστιανές επιλογές όπως κανείς δεν τις έχει δοκιμάσει(εκτός όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση): Τζιγεροσαρμάς με την πιο παραδοσιακή συνταγή, μπακαλιάρος με σκορδαλιά με πολύ καρύδι και πατάτα, φάβα με χταπόδι σχάρας, φαβοκροκέτες , καναπεδάκι λευκού ταραμά και γλυκό σεμιφρέντο με χαλβά.




 
website counter
friend finderplentyoffish.com