Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ

Βενζίνη μόνο 0,50 ευρώ ανά λίτρο, χίλια λίτρα πετρελαίου θέρμανσης μόνο 500 ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η επιδότηση και τσιγάρα μόνο 0,80 ευρώ από 4 ευρώ το πακέτο.



Αυτές θα ήταν οι τελικές τιμές στην αγορά εάν τα προϊόντα αυτά δεν επιβαρύνονται με πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται επί άλλων φόρων.

Με εξαίρεση βέβαια τα τσιγάρα -για λόγους υγείας- πολλά προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν σαν «φοροσυλλέκτες» από όλες τις κυβερνήσεις.

Ποτά, τσιγάρα, αλλά και πετρελαιοειδή, ακόμη και η κινητή τηλεφωνία, επιβαρύνονται πολλαπλώς με ειδικούς φόρους, τέλη και ΦΠΑ.

Τόσο που υπουργός παρά την επικρατούσα άποψη δήλωσε ότι τα προϊόντα αυτά έχουν ήδη υπερφορολογηθεί και κάθε απόπειρα για νέους φόρους με στόχο την αύξηση των δημοσίων εσόδων θα είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Θα οδηγούσε σε συρρίκνωση της κατανάλωσης και σε απώλειες εσόδων, όπως άλλωστε αποδείχθηκε με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Εύκολη ζωή αν δεν υπήρχαν φόροι

Τα στοιχεία που προκύπτουν είναι πράγματι εντυπωσιακά.

Οι φόροι:

• Στη βενζίνη αποτελούν το 63,75% της τελικής τιμής

• Στο πετρέλαιο θέρμανσης το 43,70%

• Στα ουίσκι, βότκα κ.ά. το 59,65%

• Στην μπίρα με τελική τιμή 1,2 ευρώ τα 0,18 ευρώ είναι φόροι.

• Στα τσιγάρα η συνολική φορολογική επιβάρυνση κυμαίνεται από 84% έως 90%

• Στην κινητή τηλεφωνία οι συνδρομητές σε πάγιο μηνιαίου λογαριασμού 60 ευρώ επιβαρύνονται με φόρους 24,87 ευρώ και πληρώνουν τελικά 84,87 ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com