Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Δικαστικός «πόλεμος» για τους αυτόματους πωλητές γάλακτος

Στα δικαστήρια προσέφυγε ο θεσσαλικός συνεταιρισμός ΘεςΓΑΛΑ ΠΙΕς για την έκδοση προσωρινής διαταγής εναντίον του συνεταιρισμού αγελαδοτρόφων Βοιωτίας, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες άνοιξε το πρώτο κατάστημα με αυτόματους πωλητές γάλακτος στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην οδό Πατησίων και Τροίας στην Κυψέλη.



Αιτία της αντιδικίας, όπως επισημαίνουν στελέχη του θεσσαλικού συνεταιρισμού είναι η κίνηση των συνεταιριστών της Βοιωτίας να υιοθετήσουν το σήμα «ΠΙΕΣ γάλα», το οποίο όπως λένε αντιγράφει και οικειοποιείται το δικό τους σήμα με προφανή στόχο την εκμετάλλευση της αναγνωρισημότητάς του, και υπενθυμίζουν ότι αυτοί ήταν οι πρώτοι που διέθεσαν φθηνό φρέσκο γάλα από αυτόματους πωλητές, αρχίζοντας από τη Λάρισα παρακάμπτοντας τα ενδιάμεσα στάδια της λιανικής.

Τα ίδια στελέχη επισημαίνουν πως με την προσωρινή διαταγή επιδιώκουν να υποχρεώσουν τους Βοιωτούς συνεταιριστές να «κατεβάσουν» τις πινακίδες και να αντικαταστήσουν τα σήματα, ώστε να σταματήσει όπως λένε η παραπληροφόρηση και η σύγχυση των καταναλωτών, οι οποίοι νομίζουν πως αγοράζουν το δικό τους γάλα. Προσθέτουν δε ότι ακόμη και δεν εκδοθεί προσωρινή διαταγή δεν πρόκειται να παραδώσουν τα «όπλα», αλλά είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν το δικαστικό αγώνα τους, επιδιώκοντας την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διαφυλάξουν τα έννομα συμφέροντά τους.

Να σημειωθεί πως οι Θεσσαλοί της «ΘεςΓΑΛΑ ΠΙΕς έχουν παρουσία στη Λάρισα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου συνολικά διαθέτουν 28 σημεία πώλησης ενώ δεν έχει ακόμη παρουσία στην περιοχή της Αττικής. Από την άλλη πλευρά, στο μηχάνημα γάλακτος των Βοιωτών στην Πατησίων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συρρέουν εκατοντάδες καταναλωτές, οι οποίοι αγοράζουν γάλα στις τιμές των 0,90 ευρώ και του 1 ευρώ.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com