Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η μεγάλη ευκαιρία με το Ελληνικό

Η ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.



Επειτα από παλινωδίες και δραματικές καθυστερήσεις, το σημαντικότερο project που έγινε ποτέ στη χώρα, μετά από αυτό των ολυμπιακών ακινήτων, παίρνει τον δρόμο.

Τουλάχιστον το πολιτικό σύστημα, κυρίως δε όσοι αντιδρούσαν σφόδρα στο έργο και ήθελαν να μετατρέψουν την έκταση σε... λαχανόκηπο και βιότοπο για κορμοράνους, αντιλήφθηκε ότι ανάπτυξη στην Ελλάδα και χιλιάδες θέσεις εργασίας δεν έρχονται ούτε με ευχολόγια, ούτε με διαδηλώσεις για το θεαθήναι και για πολιτικές καριέρες.

Η έξοδος της χώρας από την κρίση προϋποθέτει δουλειές, συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που «αραχνιάζει», δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, ώστε να έρθουν περισσότεροι επενδυτές.

Σε μια ελεύθερη οικονομία όλοι θα κερδίσουν. Και οι επιχειρηματίες, και το κράτος με τους φόρους που θα εισπράξει και οι πολίτες που θα μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας. Η περίπτωση του Ελληνικού μπορεί να λειτουργήσει ως «εμβρυουλκός» ραγδαίων οικονομικών εξελίξεων και να φέρει τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά σε μια αναπτυξιακή τροχιά που έχει ανάγκη.

Δυστυχώς χάθηκαν περισσότερα από δυόμισι χρόνια από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός. Οι ειδικοί της αγοράς λένε «πάλι καλά που δεν ήταν περισσότερα ή που δεν επικράτησαν οι δυνάμεις που έχουν κρατήσει την οικονομία εδώ και χρόνια πίσω». Η Ελλάδα και οι πολίτες έχασαν πολλά από αυτή την καθυστέρηση, μπορούν όμως να ελπίζουν ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν μόνο θετικές εξελίξεις.

Καθήκον της πολιτείας είναι πλέον να διασφαλίσει ότι όλα όσα προβλέπουν οι συμφωνίες θα τηρηθούν στην περίπτωση του Ελληνικού. Για το καλό της οικονομίας, της ανάπτυξης, των πολιτών πρέπει να συνεργαστεί με τους ιδιώτες, να τους ελέγχει, να πετύχει τα μεγαλύτερα οφέλη για τη χώρα. Αλλες τέτοιες ευκαιρίες δεν θα υπάρξουν.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com