Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Η Samsung παρουσίασε το εντυπωσιακό Galaxy S8

Μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το Galaxy S8, το νέο κορυφαίο smartphone της Samsung, η οποία δείχνει ότι πήρε τα μηνύματα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το Note 7 και παρουσίασε μία συσκευή, η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του κορεατικού κολοσσού αλλάζει τα δεδομένα.




Το Galaxy S8 ανακοινώθηκε πριν από λίγο σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στις 28 Απριλίου με την τιμή πώλησης να φθάνει στα 829 ευρώ για την έκδοση με 64 GΒ εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Όμως, όσοι σπεύσουν να το προπαραγγείλουν μέσα στις επόμενες ημέρες, θα μπορέσουν να το παραλάβουν μέχρι και 8 ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία έναρξης της εμπορικής διάθεσης στα καταστήματα.
Εκτός του «απλού» S8 ανακοινώθηκε και το S8+, με τις δύο συσκευές να διαφοροποιούνται σε οθόνη και χωρητικότητα μπαταρίας. Συγκεκριμένα, το S8 είναι στις 5,8 ίντσες, ενώ το S8+ στις 6,2 ίντσες, ενώ η μπαταρία είναι στα 3000 mAh και στα 3500 mAh αντίστοιχα. Η τιμή για το S8+ στην Ελλάδα θα είναι στα 929 ευρώ.
Η Samsung παρουσίασε το εντυπωσιακό Galaxy S8
Η οθόνη δείχνει μεγάλη αλλά το συνολικό μέγεθος είναι μικρότερο και γενικώς ο σχεδιασμός είναι άκρως εντυπωσιακός. Η Samsung τόλμησε και «αφαίρεσε» το χαρακτηριστικό κεντρικό πλήκτρο στο κάτω μέρος της οθόνης. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι τα περιθώρια γύρω από την οθόνη να είναι ελάχιστα και το μέγεθος της να είναι μικρότερο από αυτό που θα περίμενε κανείς, με την αίσθηση στο χέρι να είναι εξαιρετική λόγω των κυρτών άκρων.
Η αφαίρεση του κεντρικού πλήκτρου είχε επίσης ως αποτέλεσμα το πλήκτρο για την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος να μεταφερθεί στην πίσω πλευρά της συσκευής. Πάντως, η Samsung λανσάρει έναν ακόμη τρόπο αναγνώρισης του χρήστη, αυτόν που χρησιμοποιεί την ίριδα του ματιού σε μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα για αναγνώριση με βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρήστη της συσκευής.
Η οθόνη στηρίζεται στην τεχνολογία Super AMOLED και προσφέρει ανάλυση WQHD+ (2960x1440 pixels) αλλά το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας αναγνώρισης διαφορετικών επιπέδων πίεσης, κάτι αντίστοιχο με το Force Touch άλλων συσκευών. Με αυτό τον τρόπο, προσφέρονται περισσότερες επιλογές στους χρήστες.
Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Galaxy S8 έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή (Samsung Exynos 8895), 4 GB μνήμη, υποδοχή για microSD. Η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας USB Type-C.
Η οπίσθια κάμερα έρχεται με αισθητήρα 12 megapixel και αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με το παρελθόν, με το αποτέλεσμα να είναι αρκούντως εντυπωσιακό και τους ανθρώπους της Samsung να κάνουν λόγο για κορυφαίες επιδόσεις στον συγκεκριμένο τομέα.
Μία άλλη σημαντική προσθήκη είναι ο Bixby, ο ψηφιακός βοηθός που λανσάρει η Samsung και αποτελεί την απάντηση των Κορεατών σε αντίστοιχες εφαρμογές άλλων κατασκευαστών. Ο Bixby προσφέρει τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλες εφαρμογές, αλλά οι τελευταίες θα πρέπει να τον υποστηρίζουν.
Παράλληλα, η Samsung ανακοίνωσε και ορισμένα νέα αξεσουάρ, όπως είναι το ανανεωμένο Gear VR, η νέα κάμερα Gear 360 και το DeX. Το τελευταίο μετατρέπει το smartphone σε προσωπικό υπολογιστή, ικανό να «τρέξει» εφαρμογές και παιχνίδια σε μεγαλύτερη οθόνη.






 
website counter
friend finderplentyoffish.com