Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

«Πολυλογάς» παπαγάλος φέρεται να έκανε διαδικτυακές αγορές

Τις δυνατότητες που προσφέρει ο ψηφιακός βοηθός «Alexa» της Amazon, η οποία εξειδικεύεται στην πώληση αγαθών και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου, φέρεται να εκμεταλλεύτηκε ένας αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος, κάνοντας… τις αγορές του.


Σύμφωνα με τις βρετανικές Daily Mail και Mirror, η 39 ετών Κοριέν Πρετόριους, κάτοικος Λονδίνου και ιδιοκτήτρια του παπαγάλου, με έκπληξη διαπίστωσε πως εστάλη στο σπίτι της ένα κουτί δώρων, αξίας 10 λιρών (περίπου 11,5 ευρώ), κατόπιν παραγγελίας από τον λογαριασμό της στο Amazon.
Καθώς δεν είχε η ίδια παραγγείλει το κουτί δώρων, απευθύνθηκε στον 45χρονο σύζυγό της Τζαν και γιο της Τζάντεν, οι οποίοι τη διαβεβαίωσαν ότι δεν είχαν παραγγείλει κάτι εξ ονόματός της.
Τελικώς, όπως υποστήριξε η 39χρονη μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο «ένοχος» ήταν το κατοικίδιό της, ένας αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος που ακούει στο όνομα Μπάντι.
Όπως ανέφερε η ίδια, ο παπαγάλος -η αγαπημένη λέξη του οποίου τελευταία είναι… Alexa- μιμείται συχνά τη φωνή της και φαίνεται πως απομνημόνευσε τις φωνητικές εντολές για μια διαδικτυακή παραγγελία.
Ευτυχώς για την ιδιοκτήτρια του παπαγάλου, το πτηνό δεν παρήγγειλε κάτι πιο ακριβό, αν και υπήρχε η δυνατότητα επιστροφής του προϊόντος.
Πλέον, με τον Μπάντι στο σπίτι, η 39χρονη αναμένεται να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα φωνητικών αγορών.
Ο αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος ζει στα τροπικά δάση της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής και θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα ευφυέστερα πουλιά.
Η ευγενής συμπεριφορά του και η τάση του να μιμείται την ανθρώπινη ομιλία, τον έχουν καταστήσει δημοφιλές κατοικίδιο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com