Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Στο σφυρί η πτωχευμένη ΑΓΝΟ για 18,28 εκατ. ευρώ

Κοντά τρία χρόνια μετά το "λουκέτο” έρχεται και ο αναγκαστικός πλειστηριασμός. Ο λόγος για την άλλοτε κραταιά Βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, η οποία βγαίνει σε πλειστηριασμό ως σύνολο στις 7 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 18,281 εκατ. ευρώ. Το ποσό θεωρείται υψηλό από παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ενεργές γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες αναζητούν αγοραστή. 


Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη εκποίησης της επιχείρησης, η προσφορά του κάθε ενδιαφερόμενου θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή τράπεζας για ποσό όχι κατώτερο των 500.000 ευρώ.
Η κατακύρωση θα γίνει σε εκείνον που θα προσφέρει την πιο συμφέρουσα προσφορά, ενώ ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί θα εμφανισθεί ενώπιον της συμβολαιογράφου προκειμένου να συνταχθεί και υπογραφεί η πράξη μεταβίβασης του συνόλου της επιχείρησης, υπό τη διαλυτική αίρεση της εμπρόθεσμης καταβολής ολόκληρου του τιμήματος.
O πλειοδότης οφείλει να καταβάλει ολόκληρο το συμφωνηθέν τίμημα εφάπαξ εντός 60 το αργότερο εργάσιμων ημερών από την κατακύρωση. Ωστόσο ο ενδιαφερόμενος μπορεί αντί της εφάπαξ καταβολής, με γραπτή δήλωση του προς τη σύνδικο μέχρι την ημέρα της κατακυρώσεως, να αναλάβει την υποχρέωση καταβολής του τιμήματος σε δύο άτοκες δόσεις, δηλαδή ποσό 10 εκατ. ευρώ εντός προθεσμίας 60 ημερών και το υπόλοιπο ποσό εντός προθεσμίας 90 ημερών.
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε πως η ΑΓΝΟ είχε περάσει στα χέρια της εταιρείας ΚΟΛΙΟΣ το 2003. Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, η γαλακτοβιομηχανία είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, ενώ τον Μάρτιο του 2014 σταμάτησε κάθε παραγωγική δραστηριότητα και στα τέλη του 2014 απέλυσε τους εργαζόμενους της.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com